Šport > Nogomet
75 ogledov

Robben šokiran nad prihodom Guardiole

arjen robben EPA
Nizozemski reprezentant Arjen Robben bo v prihodnji sezoni igral pod vodstvom Pepa Guardiole, ki se po enoletnem dopustu vrača na nogometne zelenice. Nogometaš Bayerna je presenečen, kako hitro je prišlo do dogovora med španskim strategom in nemškim nogometnim velikanom.

Nogometaš Bayerna Arjen Robben je spregovoril o novem trenerju Pepu Guardioli, ki bo Bavarce vodil v prihodnji sezoni. Nekdanji šef Barcelone bo nasledil Juppa Heynckesa. ''Šokiran sem bil, saj se je vse zgodilo tako hitro. Slišal sem govorice o njegovem prihodu, vendar igralci nismo vedeli, ali je na tem kaj resnice,'' je povedal 28-letnik, ki je prepričan, da je prihod Guardiole dober za nemški klub. Po njegovem mnenju se bo Španec hitro privadil na novo delovno okolje. ''On je trener, ki vedno razmišlja o napadalnem nogometu in to ustreza Bayernu. Klub ima j***a,'' je dodal Nizozemec, ki si je tako sposodil besede legendarnega vratarja Bayerna Oliverja Kahna.

Ribéry se počuti ljubljenega

frank ribbery | Avtor: EPA EPA
Franck Ribéry, ki od leta 2007 nastopa v dresu Bayerna, si želi kariero zaključiti pri nemškem prvoligašu. ''Nikoli v življenju se nisem bolje počutil, kot se počutim v tem mestu. To je moj drugi dom'' je povedal 29-letni Francoz in dodal: ''Rad bi se upokojil pri Bayernu in tega ne govorim kar tako, ampak resno mislim. Tu sem že skoraj šest let. Vsi poznajo mene in jaz poznam vse. Počutim se ljubljenega. Kaj več bi si lahko želel?''

Bavarci so v zadnjih dveh sezonah ostali brez naslova v Bundesligi, a Francoz verjame, da je sušnega obdobja konec. ''Dobro nam kaže v vseh tekmovanjih. Igramo napadalno in želimo si osvojiti toliko lovorik, kolikor bo mogče,'' je dodal Ribéry. Bayern ima v točkovanju nemške nogometne lige devet točk prednosti pred farmacevti iz Leverkusna.

Komentarjev 1
  • Gigii 18:37 21.januar 2013.

    mislim. da pa grete besedo jajca cenzurirat to pa tudi smotano.