Šport > Nogomet
43 ogledov

Strah pred najhujšim

robin van persie
1/3
Profimedias
Na tekmi turške Süper Lig se je poškodoval nekdanji zvezdnik angleške Premier League Robin van Persie, ki bi skoraj izgubil oko.

Fenerbahče je v 10. krogu domačega prvenstva premagal Akhisar Belediyespor (3:1) in se utrdil na petem metu ligaške razvrstitve.

Na tekmi jo je grdo skupil strelec prvega zadetka Robin van Persie, ki je v trčenju z nogometašem nasprotne ekipe utrpel poškodbo levega očesa.

Nizozemski reprezentant je v 26. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi, dobrih deset minut kasneje pa je njegova kariera profesionalnega nogometaša visela na nitki. Nekdanji zvezdnik Arsenala in Manchester Uniteda je v trčenju z Abdoulwhaidom Sissokojem dobil močan udarec v oko in v bolečinah obležal na zelenici. 

Tekma je bila prekinjena, saj je napadalec potreboval zdravniško pomoč. Posnetki okrvavljenega očesa so hitro preplavili družabna omrežja, kar je botrovalo nadvse črnogledim napovedim. Turški mediji so poročali, da bo Van Persie potreboval operacijo, nemalo pa je bilo namigovanj, da nikoli več ne bo videl na levo oko. 

Strahove je pomiril klubski zdravnik Fenerbahčeja, ki je potrdil, da je Van Persie utrpel neprijetno poškodbo, ki pa naj ne bi imela hujših oziroma dolgoročnih posledic.

''Dobil je udarec v oko. Utrpel je strgano veko in krvavitve. Po prvi intervenciji smo ga poslali k oftamologu, da bi ocenil njegovo stanje. Po prvi preiskavi smo ugotovili, da se ni zgodilo nič kritičnega. Njegovo stanje je dobro,'' je sporočil zdravnik Burak Kunduraciogl.

Van Persie se je z obvezanim očesom vrnil na stadion, kjer je prisostvoval zaključku tekme in zmagi njegove ekipe. Za Fenerbahče je bila to četrta zaporedna zmaga po visokem porazu v Ligi Evropa z Manchester Unitedom (4:1). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.