Šport > Nogomet
37 ogledov

Ronaldo: "Bil sem srečen, a nisem slavil"

Ronaldo Manchester United Real Madrid Liga prvakov osmina finala Reuters
Cristiano Ronaldo je v 69. minuti spet zabil gol na Old Traffordu, a tokrat zadetka ni proslavil tako, kot je to znal storiti "neštetokrat", ko je še nosil dres Manchestra Uniteda. Portugalec je namreč svojemu nekdanjemu klubu zabil odločilni gol za napredovanje Reala v četrtfinale Lige prvakov.

Real Madrid je v kontroverzni tekmi, ki jo je zaznamoval rdeči karton Nanija, po katerem je Real z nogometašem več na hitro z dvema goloma tehtnico nagnil v svoj prid, slavil zmago z 2:1. Zmaga ga  je ob remiju na prvi tekmi na Santiago Bernabeu (1:1) popeljala med osem najboljših evropskih ekip.

V razmiku treh minut sta Real od mrtvih oživila Luka Modrić z golom v 66. minuti in Cristiano Ronaldo tri minute kasneje. Portugalec, ki je majico rdečih vragov nosil šest let (od leta 2003 naprej), svojega zadnjega gola na Old Traffordu ni slavil. Po njem je celo skomignil z rameni in se na neki način domačim navijačem skušal opravičiti zanj, po tekmi pa je o zmagovitem trenutku dejal: "Res, da nisem slavil gola, a sem bi v sebi srečen, da sem dosegel gol. Zelo sem si želel zmage, ki nas je za korak približala k cilju, uvrstitvi v finale Lige prvakov."

Ronaldo Arbeloa Modrić Manchester United Real Madrid Liga prvakov osmina finala | Avtor: EPA EPA
Ronalda so, kljub temu da je na prvi tekmi zadel za izenačenje na 1:1, navijači Manchestra Uniteda ob prihodu na stadion sprejeli s huronskim aplavzom in vzkliki: "To je bil zame zelo čustven trenutek. Sem brez besed. To, kar so navijači storili zame, je neverjetno, počutil sem se kar malo sramežljivo."

Ronalda so novinarji povprašali o rdečem kartonu Nanija, ki je bil za mnoge ključen dogodek tekme, saj se je do takrat Manchester United s čvrsto obrambo dobro branil in po avtogolu Ramosa celo vodil z 1:0, v skupnem seštevku pa 2:1. "Nisem bil v bližini. Nisem si niti še utegnil pogledati posnetka starta Nanija na Arbeloo. To je pač nogomet," je dejal Ronaldo, za katerim je po dveh zmagah nad Barcelono neverjeten teden: "To je neverjetno. Dve zmagi nad Barcelono in še v  gosteh pri Unitedu. Smo v odlični formi, ki jo moramo vzdrževati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.