Šport > Nogomet
5765 ogledov

Ronaldo dal zelo jasno vedeti, kaj si misli o Messijevi osmi zlati žogi

Ronaldo Epa
Cristino Ronaldo se je pridružil seznamu tistih, ki menijo, da si Lionel Messi ni zaslužil priznanja za najboljšega nogometaša preteklega leta.

Nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo (38) je lahko v ponedeljek le nemočno spremljal vnovično kronanje svojega večnega rivala Lionela Messija, ki so ga v Parizu še osmič razglasili za prejemnika zlate žoge (Ballon d'Or).

Razplet letošnjega glasovanja ni bil presenetljiv, saj je bil zmagovalec znan že vnaprej, je pa podelitev poskrbela za kar nekaj razburjenja med navijači in poznavalci, saj so mnogi menili, da bi morala nagrada za najboljšega nogometaša na svetu romati v druge roke.

Podelitev zlate žoge Eden največjih Šport Legendarni nogometaš: "To je farsa, Messi si ne zasluži zlate žoge!"

Ronaldo | Avtor: Epa Epa
Eden takšnih je očitno tudi Cristiano Ronaldo, ki se je na spletu norčeval na račun letošnjega izbora. Portugalec se je sicer vzdržal neposrednega komentarja na Messijevo zmago, se je pa zato odzval na odmeven zapis španskega novinarja, v katerem je slednji kritiziral Argentinca in mu fiktivno odrekel kar tri zlate žoge.

Messi, ki po selitvi v ZDA navdušuje na drugi strani Atlantika, je do zlate žoge prišel zahvaljujoč naslovu svetovnega prvaka z argentinsko izbrano vrsto v Katarju, kjer je bil izbran tudi za najboljšega igralca prvenstva.

To je že njegov osmi Ballon d'Or, s katerim je na večni lestvici še povečal naskok pred petkratnim prejemnikom Ronaldom. Tega letos sploh ni bilo na seznamu 30 kandidatov za nagrado, kar se je zgodilo prvič po letu 2004.

"Pozdravljeni prijatelji. Zgodilo se je to, kar smo vsi pričakovali," je bil v spletni objavi nejevoljen novinar španskega dnevnika As Tomas Roncero.

"Messiju so dali še eno zlato žogo. Odšel se je upokojit v Miami, a dejansko je deloval upokojeno že pri PSG-ju, kjer se je pripravljal na svetovno prvenstvo. Res je osvojil SP, toda s šestimi najstrožjimi kaznimi v korist Argentine. Svetovno prvenstvo je bilo pred desetimi meseci, zdaj pa smo novembra."

"Messi ima osem zlatih žog, moral pa bi jih imeti le pet. Ima eno zlato žogo Andresa Inieste oziroma Xavija, eno Roberta Lewandowskega, ki je osvojil šest pokalov v eni sezoni, in eno Erlinga Haalanda, ki je bil najboljši strelec v vseh tekmovanjih," je dodal Roncero.

Ronalda je sporočilo španskega novinarja očitno zelo zabavalo, saj je objavo najprej všečkal, zatem pa med komentarje prilepil še štiri smejoče emojije.

Posmehljivo reakcijo portugalskega nogometaša je nato všečkalo na tisoče spletnih uporabnikov.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 10:35 24.november 2023.

    Narcisodna jokica spet joka!!!