Šport > Nogomet
1544 ogledov

Ronaldo ga je sprejel v svoj dom, njegova razkritja šokirajo

Nani Anderson Ronaldo Profimedia
Velikodušnost Cristiana Ronalda ne pozna meja!

Nekdanji član rdečih vragov Anderson je razkril, kako se je po prihodu v Manchester, kamor se je preselil leta 2007 iz Porta, naselil v vilo Cristiana Ronalda in tam ostal skoraj leto dni.

V tem času mu za razkošno bivanje, v katerem je istočasno užival še en klubski soigralec Nani, ni bilo potrebno odšteti niti centa.

Tako Anderson kot Nani sta Manchester Unitedu priduržila leta 2007. Takratni trener rdečih vragov Sir Alex Ferguson je Brazilca pripeljal iz Porta, Portugalca pa iz lizbonskega Sportinga.

Anderson Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia
Oba je pod svoje okrilje vzel Cristiano Ronaldo in jima ponudil brezplačno nastanitev v svojem domovanju, kar sta mlada nogometna upa z veseljem sprejela.

"Takoj ko sem prispel v Manchester, sem šel v Ronaldovo hišo," je nekdanji brazilski reprezentant povedal za Globo Esporte. "Zelo sem mu hvaležen za to. Posvojil me je. Z Nanijem sva v njegovi hiši živela skoraj eno leto. Odšla sva, ker sva midva tako želela. Kar se tiče Cristiana, bi lahko ostala pri njem. Zapravila nisva niti centa. Vozil naju je na treninge in naju hranil, imel je tudi kuharja. Imeli smo notranji in zunanji bazen, masažno kad in teniško igrišče," je povedal Brazilec.

Anderson je v osmih sezonah na Old Traffordu osvojil štiri naslove angleškega prvaka in ligo prvakov, a se je njegova vloga v ekipi vztrajno zmanjševala. Z izjemo krstne sezone (24) v osmih letih ni nikoli presegel 20 premierligaških nastopov.

Delno je bila ta neuresničitev potenciala povezana s pomanjkanjem šampionske mentalitete, po kateri slovi njegov nekdanji zvezdniški soigralec.

"Treninge smo imeli ob 9.30, a včasih smo odšli že ob pol sedmih zjutraj, ker sva na treninge hodila skupaj z Ronaldom. Z Nanijem sva spala na nosilih, medtem ko je Ronaldo že začel z delom. Če bi imel pet odstotkov njegove mentalitete, bi bil med dvajsetimi najboljšimi vezisti na svetu," je prepričan 35-letnik.

Lionel Messi Video Šport Blamaža Messijevega kluba proti Ronaldovemu, vsi pa govorijo o tem golu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.