Šport > Nogomet
22 ogledov

Ronaldo ne bo bojkotiral Zlate žoge

Real Madrid Galatasaray Liga prvakov Ronaldo zlata žoga transparent tribuna EPA
Zvezdnik Reala se bo vendarle pojavil na gala prireditvi Fife, kjer bodo podelili Zlato žogo, poroča španska postaja La COPE.

Real Madrid naj bi v zadnjih dneh obvestil Fifo, da se bo Cristiano Ronaldo udeležil slovesnosti ob razglasitvi najboljšega nogometaša leta 2013. Po poročanju španske radijske postaje La COPE, je med stadionom Santiago Bernabéu in štabom Fife stekla telefonska komunikacija, v kateri naj bi "Los Blancos" uradno potrdili, da se bo Portugalec pojavil na ceremoniji, ki bo na sporedu 13. januarja.

Zvezdnik Madrida in nesporno najboljši nogometaš začetnega dela tekoče sezone sicer sam še ni potrdil udeležbe. Znano je, da so v klubu pritiskali nanj, naj se dogodka udeleži, ne glede na precej mogoč razplet, da Cristiano spet ostane brez Zlate žoge, ki jo je v zadnjih štirih letih vedno osvojil Leo Messi.

Stvar je zakuhal Blatter

Portugalčeva odsotnost na podelitvi je postala aktualna pred dobrim mesecem dni, ko je predsednik Fife Joseph Blatter na predavanju na eminentni angleški univerzi Ronalda primerjal s "komandantom" v primerjavi z "dobrim fantom Messijem". Ob tem je Švicar besede pospremil še z ne preveč posrečenim posnemanjem.

Viri postaje La COPE so zatrjujejo, da so pri Realu zagotovili, da udeležba njihovega zvezdnika ni pogojena s tem, da je njihov član favorit za Zlato žogo pred Messijem in Franckom Ribéryjem. Status favorita si je Portugalec v očeh številnih priboril s fantastično formo v jesenskem delu sezone, ko je z naskokom prvi strelec La Lige, ob tem pa je postavil tudi rekord skupinskega dela Lige prvakov z devetimi goli.

Takšni in drugačni aduti

A tudi Messi in Ribéry imata močne adute. Argentinec sicer ni imel najboljšega leta, a njegova osebna statistika je vseeno impozantna, Francoz pa je z Bayernom osvojil zgodovinski trojček. Ob Blatterjevi naklonjenosti Messiju pa ima nogometaš Bavarcev zaveznika v Michelu Platiniju, predsedniku Uefe. Ob tem velja dodati, da je ob Fifi organizator izbora revija France Football.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.