Šport > Nogomet
12 ogledov

Ronaldo poka od samozavesti

Cristiano Ronaldo Reuters
Real Madrid ima po dveh kolih Lige prvakov v skupini smrti maksimalen izkupiček, dve zmagi in šest točk. Na gostovanju pri Ajaxu je pri zmagi belega baleta Cristiano Ronaldo sodeloval s tremi goli. Pred nedeljskim El Clásicom je Portugalec dobil dodatno samozavest.

Cristiano Ronaldo je bil zvezda obračuna v Amsterdamu, kjer je bil domači Ajax brez možnosti proti španskemu prvaku (1:4), Portugalec pa je k zmagi prispeval tri gole.

Prvi zvezdnik španskih prvakov je po drugi zmagi v dveh obračunih letošnje Lige prvakov povedal, da jim bo uspeh na Nizozemskem vlil dodatnih moči za veliki obračun z Barcelono, ki bo to nedeljo na Camp Nouu gostila Real. "Igrali smo odlično. Še pomembneje pa je, da smo igrali kot ekipa, drugače ne bi mogel zatresti mreže," je dejal Ronaldo, ki bo na El Clásicu spet v središču pozornosti.

Barcelona bi z morebitno zmago prednost pred Realom v prvenstvu povišala že na morda neulovljivih 11 točk. "Prepričan sem, da bo rezultat za nas ugoden. Barcelona ima odlično ekipo, po kakovosti primerljivo z našo," dodaja Ronaldo.

Zanimivo je, da sta v obračunu z Ajaxom mesto v prvi enajsterici dobila tudi Brazilec Kaka in španski reprezentant Sergio Ramos, ki je bil zadnje dni v besedni vojni s trenerjem Josejem Mourinhom. "Barcelona je naš glavni tekmec. To bo zelo pomembna tekma," je dejal Kaka, ki je bil presenečen, da ga je trener uvrstil v začetno postavo.

Ekipni duh pred dvobojem v Kataloniji je očitno v Realu po visoki zmagi na vrhuncu, saj je bojno sekiro z Mourinhom zakopal tudi Ramos: "Zadeva je končana. Vesel sem zmage, a se moramo zdaj hitro osredotočiti na špansko prvenstvo. El Clásico je bil vedno v središču pozornosti, smo v naletu, kar moramo izkoristiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.