Šport > Nogomet
28 ogledov

Ronaldo s tem ni želel škodovati Realu

ronaldo Reševalni pas/Twitter
Družabna omrežja so preplavile fotografije Cristiana Ronalda, ki naj bi na tekmi z Athletic Bilbaom zahteval prepovedani položaj po zadetku soigralca Alvara Morate. Pa je bilo temu res tako?

Bizaren trenutek se je zgodil v 83. minuti tekme elitnega španskega prvenstva med Real Madridom in Athletic Bilbaom, ko je Alvaro Morata dosegel zmagoviti zadetek za vodilno ekipo La Lige.

ronaldo dvig roke | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Cristiano Ronaldo, nejevoljen, ker je med tekmo zapravil kar nekaj priložnosti in ostal pri le dveh doseženih zadetkih, je v zrak dvignil roko, kot da bi želel sodniku sporočiti, da je bil njegov soigralec v nedovoljenem položaju.

Reakcija portugalskega superzvezdnika sovpada s pogostimi očitki, da mu individualne nagrade pomenijo več kot ekipni uspeh in da se ne zna soočati s primeri, ko se v vlogi rešitelja proslavi kateri od njegovih soigralcev.

Ronaldo je resda rad mož odločitve, a težko je verjeti, da za ceno uspeha enega največjih nogometnih klubov na svetu. Na to je v odgovoru na očitke o šokantni ''zahtevi'' opozoril tudi angleški športni novinar Ed Malyon.

V prispevku 'Ne, Ronaldo ni zahteval, da se razveljavi zmagoviti gol Real Madrida' je poudaril, da je dvig roke po golu katerega od soigralcev navada, ki je postala Ronaldova železna srajca.

ronaldo dvig roke | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
V arhivu nogometnih tekem najdemo več primerov, ko portugalski napadalec po soigralčevem zadetku dvigne roko in pogleda proti stranskemu sodniku, če je bilo vse v skladu s pravili.

Ronaldo naj bi se ustrašil, da bo sodnik Morati dosodil prekršek, z dvignjeno roko pa naj bi na sodnika apeliral, naj prizna doseženi zadetek.

Portugalec je enako reagiral po zadetku Sergia Ramosa v finalu Lige prvakov z Alético Madridom (slika spodaj). podobno reakcijo pa lahko opazimo tudi po zadetku Borje Mayorala na tekmi z Levantejem (slika zgoraj).

Teorija zarote, da je Ronaldo zavoljo lastne nečimrnosti pripravljen žrtvovati celotno ekipo, je na prvi pogled padla v vodo, a nemalo nogometnih navijačev ostaja prepričanih, da je šlo na tekmi z Athleticom za užaljeno in zavistno gesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.