Šport > Nogomet
18011 ogledov

Ronaldo tako rekoč v brezizhodnem položaju

Cristiano Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo se ne bo udeležil prvega poletnega treninga Manchester Uniteda.

Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo bo očitno še drugo leto zapored menjal sredino. Potem ko je lani kot prost igralec zapustil Juventus, je 37-letni veteran trenutno v fazi iskanja novega delodajalca za uspešen sklepni del njegove "evropske kariere".

Ronaldo se je lansko poletje vrnil na Old Trafford, kjer se je pred davnimi leti pod vodstvom nogometnega očeta Sira Alexa Fergusona uveljavil kot eden najboljših igralcev na svetu, njegova vrnitev pa kljub zavidljivi individualni statistiki ni imela želenega rezultatskega učinka.

Cristiano Ronaldo je v lanski sezoni zabil 24 golov na 38 tekmah.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Epa Epa
Portugalec, ki ima pogodbo z Unitedom sklenjeno še za naslednjo sezono, naj bi vodilne može kluba že obvestil o svoji nameri, prav tako pa je odpovedal udeležbo na prvem treningu sezone. Kot izgovor je navedel "družinske razloge", kar so v klubu sprejeli, manj razumevanja pa so pokazali navijači.

Ronaldo je nezadovoljen zaradi pomanjkanja ambicij, ki ga je klub pokazal med poletnim prestopnim rokom, še bolj pa ga skrbi, da bi v prihajajoči sezoni prvič po 19 letih ostal brez lige prvakov, v kateri je doslej zbral že pet lovorik.

Po pisanju medijev sta Ronaldovi veliki težavi njegova starost in višina plače. Podpis z zvezdnikom takšnega kova bi namreč pomenil veliko finančno obremenitev, obenem pa bi lahko njegov prihod vplival na hierarhijo v klubu, na kar so v navezavi na Bayern München opozorili novinarji Sky Sports.

cristiano ronaldo Bayern Šport Sky: To je pet razlogov za zavrnitev Ronalda

Če si bo 37-letnik uspel izpogajati predčasen odhod, pa bo imel pri iskanju novega kluba precej zvezane roke. "Nima veliko opcij. Manchester City ima Erlinga Haalanda, v Liverpoolu ga ne bomo videli. Ostane mu samo še PSG," meni strokovni komentator Paul Merson.

Kot možna destinacija se že dlje časa omenja bavarski Bayern, vendar so predstavniki nemškega velikana za Marco potrdili, da se ne bodo pogovarjali Ronaldom, tudi če bo Robert Lewandowski poleti zapustil klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.