Šport > Nogomet
40 ogledov

Ronaldu nov rekord v Ligi prvakov

cristiano ronaldo EPA
Napadalec madridskega Reala Cristiano Ronaldo je postal prvi nogometaš v zgodovini, ki je v skupinskem delu Lige prvakov zabil rekordnih 11 zadetkov.

Real Madrid je v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov na domačem Santiago Bernabéuu premagal Malmö (8:0) in opravil še zadnjo formalnost pred uvrstitvijo med 16 najboljših ekip na stari celini.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Prvi strelec večera je bil kdo drug kot ljubljenec madridskega občinstva Cristiana Ronaldo, ki je po strelskem uvodu Karima Benzemaja zabil štiri zaporedne gole in skupinski del zaključil z rekordnimi 11 zadetki. S tem je izboljšal svoj dosežek (9) iz sezone (2013/2014), ki ga je lani izenačil Luiz Adriano, takrat napadalec Šahtarja, danes pa član AC Milana.

Portugalec je postal prvi nogometaš Real Madrida po Ferencu Puskasu (1965), ki je zabil 'poker' zadetkov na eni tekmi v evropskih tekmovanjih. Enega več sta na tekmi Lige prvakov v preteklosti dosegla le Lionel Messi (5) in Adriano (5).

Ronaldo je vpisal četrti hat-trick v Ligi prvakov in ima samo še enega manj od Messija (5). Skupno je v letošnji sezoni dosegel 21 golov na 20 tekmah: 10 v La Ligi in 11 v Ligi prvakov.

Ronaldov hat-trick v drugem polčasu, ko je od 47. do 58. minute zabil tri gole, je tretji najhitrejši v zgodovini Lige prvakov, za Bafetimbijem Gomisom in Mikeom Newellom. Portugalski superzvezdnik je v najmočnejšem nogometnem tekmovanju na svetu dosegel že 88 zadetkov, kar je prav tako rekord.

Napadalec je po uvrstitvi v osmino finala še enkrat obljubil svojo zvestobo Real Madridu in vrnil udarec Gerardu Piquéju, ki se je Madridu posmehoval zaradi izključitve iz pokalnega tekmovanja, ki so jo galaktiki zakrivili z birokratsko neumnostjo.

''Zelo sem zadovoljen. Ekipa je odigrala dobro tekmo. Vsi igralci, ne samo v napadu. Osebno sem zelo zadovoljen, da sem podrl nov rekord,'' je povedal Ronaldo.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Real Madrid je bil po bolečem porazu na El Clásicu (4:0) tarča nezadovoljnih navijačev, kar se Ronaldu zdi razumljivo. ''To je normalno. V klubu, kot je Real Madrid, te bodo kritizirali, kadar stvar ne gredo po načrtu. Napredovali smo, zabeležil smo pet zaporednih zmag,'' je povedal 30-letnik, ki so ga presenetili žvižgi trenerju Rafaelu Benítezu.

''Nisem vedel, to je bilo presenečenje. Ne vem, kaj se je zgodilo. Navijači lahko protestirajo, a trener dela dobro. Privaja se na Real Madrid. Pustiti mu moramo čas. Po mojem mnenju dela dobro,'' je prepričan Ronaldo, ki ne razmišlja o prihajajoči podelitvi za Ballon d'Or. ''Nisem obseden s tem. Zadovoljen sem s svojo sezono, potem ko sem imel na začetku nekaj težav. Zdaj sem bolj samozavesten in ekipa mi je v veliko pomoč.''

O govoricah, da naj bi se v bližnji prihodnosti preselil k Paris Saint-Germainu, ni želel govoriti. ''To so špekulacije. Ljudje so vajeni, da se okoli Cristiana nekaj dogaja. Tukaj sem zadovoljen. Kar zadeva Laurenta Blanca, je zadeva povsem preprosta. Če je nekdo dober do tebe, govoriš z njim. Če bo nekdo iz Chelseaja, Manchestra ali Barcelone prijazen, bom govoril z njim. To še nič ne pomeni. Če sem se ponudil za prestop? Ta je pa dobra,'' je pojasnil Ronaldo, o posmehu branilca Barcelone pa je dejal: ''Piqué je ljubosumen na Real Madrid, vendar mu ne bom zagotovil brezplačne promocije.''

Kaj pa rekordi? ''Jaz ne lovim rekordov, oni lovijo mene,'' je odvrnil Ronaldo in dodal, da mu kritike ne pridejo do živega. ''V Madridu sem že sedem sezon in vem, kako stvari delujejo. Cele dneve bi lahko razmišljal o tem, kaj si drugi mislijo o meni. Treba je opraviti svoje delo in obdržati čisto vest,'' je sklenil 30-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.