Šport > Nogomet
23 ogledov

Rossi: "Srbi pri tem niso nič krivi"

Rossi meni, da nogometaši Srbije pri vsem tem niso nič krivi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanski reprezentant Guiseppe Rossi je priznal, da ga je bilo na torkovi "tekmi" med azzurri in belimi orli strah in sram med incidenti, ki so jih povzročili srbski izgredniki.

Izključitev Srbije iz kvalifikacij za EP bi bila huda kazen za srbske nogometaše, ki pri vsem tem niso nič krivi.
Guiseppe Rossi

Obenem pa je član španskega Villarreala dejal, da izgredi najverjetneje nimajo športnega, temveč politično ozadje. ''Prvič sem doživel kaj takšnega,'' je razlagal Rossi, član ekipe, ki je bila deležna izgredov srbskih navijačev na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2012, ki bo v Ukrajini in na Poljskem.

''Mislim, da se takšne stvari v nogometu in športu ne bi smele dogajati. Moji soigralci in nogometaši Srbije so se prav tako zelo bali. Poleg tega je bilo na tribunah veliko otrok in zanje bi bilo dobro, da takšnih stvari ne bi videli,'' je še opozoril nogometaš rumene podmornice.

''Nogometaši želimo igrati v umirjenem in veselem ozračju, tako da lahko prikažemo dobro igro. Prav je, da se ekipo s tribun spodbuja, toda treba je spoštovati pravila,'' pravi italijanski nogometaš, sicer rojen v New Jerseyju.

 

Rossi, ki ima tako ameriško kot italijansko državljanstvo, je spregovoril tudi o morebitnih posledicah izgredov in dodal, da italijanski nogometaši še ne vedo, ali bodo tekmo registrirali v njihovo korist ali pa jo bodo morali (ponovno) odigrati. ''Izključitev Srbije iz kvalifikacij za EP bi bila huda kazen za srbske nogometaše, ki pri vsem tem niso nič krivi, le želeli so si odigrati dobro tekmo,'" je italijanski reprezentant še stopil v bran srbskim nogometašem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.