Šport > Nogomet
15 ogledov

Roura: Delo sodnika? Katastrofa!

roura vilanova bayern barcelona EPA
Jordi Roura, pomočnik trenerja Barcelone Tita Vilanove, je po visokem porazu proti Bayernu športno čestital svojemu nasprotniku, a poraz v veliki meri pripisal katastrofalnemu delu sodnikov. Španec je pohvalil igro nemškega prvoligaša in dodal, da je tekmo odločilo nekaj osamljenih trenutkov.


Malokdo si je pred prvo polfinalno tekmo Lige prvakov med Bayernom iz Münchna in Barcelono upal napovedati, da bodo nemški prvaki na Allianz Areni povsem ponižali Katalonce. Nekaj zaslug za visoko zmago (4:0) varovancev Juppa Heynckesa, ki ga bo v prihodnji sezoni nasledil Pep Guardiola, gre tudi glavnemu delilcu pravice, Madžaru Viktorju Kassaiju. Sodniška piščalka je med tekmo (pre)pogosto ostala nema, so prepričani v katalonskem taboru.

Pomočnik trenerja Tita Vilanove, Jordi Roura, je po tekmi priznal, da je bil Bayern boljši nasprotnik. ''Ko izgubiš s takšno razliko, ti ostanejo negativni občutki. V prvem polčasu smo bili dokaj izenačeni; prejeli smo gol iz prekinitve, in to proti ekipi, ki je fizično zelo močna. Kljub temu smo imeli možnosti za izenačenje. V drugem polčasu smo zelo zgodaj prejeli zadetek. Pritiskali smo naprej in postali ranljivi za protinapade. Trudili smo se, vendar so bili boljši od nas,'' je povedal Roura in dodal: ''Bayern je prikazal odlično predstavo, toda tekmo je odločilo nekaj osamljenih trenutkov.''

Katalonci so med tekmo opravili samo eno zamenjavo – v 83. minuti je Pedra zamenjal David Villa. ''Zdelo se nam je, da ni potrebe po dodatnih menjavah,'' je dejal Roura. Barço na povratni tekmi na Camp Nouu čaka nemogoča naloga. ''Rezultat nam je vse skupaj zelo otežil. A kot lahko pričakujete od Barcelone, se bomo bojevali tudi na povratni tekmi. Poskušali bomo zmagati in storiti vse, kar je v naši moči,'' je dodal Roura in za konec spregovoril še nekaj besed o madžarskemu delilcu pravice. ''Njegova predstava je bila katastrofalna. Ni dosodil več prostih strelov. V letošnji sezoni Lige prvakov smo imeli veliko smole s sodniškimi odločitvami, vendar tega ne moremo uporabiti za izgovor,'' je zaključil Španec.

Piqué: Premlatili so nas

Barçin branilec Gerard Piqué je po visokem porazu priznal, da je Bayern povsem nadigral nemočno špansko zasedbo, v kateri se je močno poznala neprepričljiva predstava Lionela Messija. ''Premlatili so nas. Tako preprosto je. Ni kaj dodati. So hitrejši, močnejši in igrajo boljši nogomet,'' je bil iskren Španec, ki meni, da krivde za poraz ne gre pripisati glavnemu sodniku. ''Ni nam treba govoriti o sodniku. Mislim, da ni imel vpliva,'' je dejal Piqué in še enkrat čestital nemškemu prvoligašu. ''Čestitati jim moramo, saj so bili boljši. Na povratni tekmi moramo zaigrati bolje – mi smo Barça in na Camp Nouu moramo zmagati,'' je dodal španski nogometaš.

victor valdes gerard pique | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.