Šport > Nogomet
11951 ogledov

Rusi Hrvata obtožili fašizma in ga nagnali

Dejan Lovren Profimedia
Pri ruskem Zenitu so hitro spremenili svoje načrte s hrvaškim reprezentantom.

Dejan Lovren se je na začetku leta iz ruskega Zenita preselil k Lyonu, kjer je v preteklosti že igral. Klub iz Sankt Peterburga je še pred svetovnim prvenstvom želel podaljšati pogodbo s hrvaškim branilcem, a se je nato vse skupaj razpletlo povsem drugače. Ruski Soccer, povzel ga je tudi hrvaški Index, trdi, da je za odhod Lovrena krivo njegovo proslavljanje tretjega mesta na mundialu. 

Soccer je tako v članku z naslovom 'Zenit se je po škandalu znebil Lovrena' zapisal: "V Evropi ne obstaja oseba, ki ne bi razumela geste z iztegnjeno desno roko. Ljubitelji tega pozdrava so krivi za izgubo milijonov življenj otrok, žensk in starcev. Marcelo Brozović in Dejan Lovren sta na zabavi v Zagrebu vpila slogan ustašev 'Za dom spremni'. Ta pozdrav je preživel skozi desetletja, uporabljal se je tudi ob razpadu Jugoslavije."

V tekstu so Rusi še zapisali, da je Zenit s Hrvatov nameraval skleniti novo pogodbo, tudi igralčevo starost, julija bo dopolnil 34 let, v klubu niso smatrali kot težavo. Po zabavi in objavljenih posnetkih slavja za tretje mesto pa so pri Zenitu obrnili ploščo.

"Reakcija Fife je presenetljiva. Lovren in Brozović bi morala dobiti vsaj nekaj tekem suspenza. Če je njima dovoljeno dvigniti roko, zakaj bi nekemu navijaču v Angliji ali Nemčiji za enako potezo doživljenjsko prepovedali obiisk tekem?" so še zaključili pri Soccerju.

 

Komentarjev 2
  • Stajerc 16:48 05.januar 2023.

    To so pač hrčki

  • Avatar Syn
    Syn 16:18 05.januar 2023.

    Pravilno! Bravo!