Šport > Nogomet
30 ogledov

''S Fergusonom sva obujala spomine''

Ronaldo Manchester City Real Madrid Liga prvakov EPA
Cristiano Ronaldo je v petem kolu Lige prvakov gostoval pri Manchester Cityju, nogometaš Real Madrida pa je obisk Otoka izkoristili za snidenje z nekdanjim šefom Alexom Fergusonom. Portugalec je sicer zatrdil, da se o vrnitvi na Old Trafford nista pogovarjala.

Cristiano Ronaldo je v letošnji sezoni sprožil številne govorice o odhodu iz madridskega Reala, nekateri mediji pa so že napovedovali njegovo vrnitev v Manchester United, kjer je igral od leta 2003 do 2009. V taboru španskega prvaka so govorice o odhodu prvega zvezdnika ekipe zanikali, saj želijo enega najbolj učinkovitih napadalcev vseh časov še dolgo zadržati na Santiagu Bernabéu.
Ronaldo se je na gostovanju pri Manchester Cityju srečal s Fergusonom. ''Srečal sem se z Alexom, ko je prišel v hotel, da bi govoril s Joséjem Mourinhom. Seveda sva se pogovarjala. Ostala sva v stikih. Lepo ga je bilo ponovno videti,'' je povedal Portugalec.

Trener rdečih vragov je nedavno izrazil željo, da bi se Ronaldo vrnil na Old Trafford, vendar si United tega ne bi mogel privoščiti. ''O tem se nisva pogovarjala. Obujala sva spomine na moj čas pri Unitedu in Realu. Vesela sva bila ponovnega snidenja,'' je povedal nogometaša Reala.

Ronaldo še vedno spremlja dogajanje v angleški premier ligi, ki velja za eno najmočnejših tekmovanj na svetu. ''Tri ali štiri ekipe lahko osvojijo ligo. Težko bo, vendar mislim, da bo letos slavil United. Ne bo lahko, a United je močnejši v napadu, kar bi bilo lahko odločilno,'' je zaključil Cristiano.

Rooney: ''Cilj je nedotaknjena mreža''

Manchester United ima na lestvici angleške nogometne lige točko prednosti pred mestnim tekmecem, Wayne Rooney pa opozarja, da bo potrebno izboljšati obrambo. Rdeči vragi so v letošnji sezoni prejeli že 18 zadetkov.

wayne rooney | Avtor: EPA EPA
''Nedotaknjena mreža je temelj, ki si ga želimo. Imamo igralce, ki lahko dosegajo gole in zmagujejo tekme. Kot ekipa smo odigrali nekaj dobrih tekem, prav tako pa smo morali garati. Trije porazi do tega trenutka so nekaj, kar bo potrebno spremeniti. Srečo smo imeli, da smo zmagali vse ostale tekme in še nismo remizirali,'' je povedal Rooney.

Manchester United je v zadnjih dvajsetih tekmah prejel dvanajst zadetkov, zadnjega na nedeljskem obračunu proti Queens Park Rangers, ki so ga dobili s 3:1. ''Ne vem zakaj, a to se dogaja prepogosto. Zgodaj moramo zabiti gol, saj se potem ekipa umiri. Večkrat smo se znašli v zaostanku, nato pa trdo delali za zmago,'' je dodal Anglež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.