Šport > Nogomet
60 ogledov

S palcem prek vratu

Papy Djilobodji Werder Bremen EPA
Nemška nogometna zveza (DFB) je uvedla preiskavo proti nogometašu Werderja iz Bremna Papyju Djilobodjiju, ki si je na tekmi bundeslige proti Mainzu privoščil grozečo potezo, tekmecu je namreč simbolično pokazal poteg s prstom prek vratu.

Sporne poteze Papyja Djilobodjija sodnik Manuel Gräfe ni opazil, po pregledu posnetkov pa je DFB sklenila, da bo zadeve preiskala. Djilobodji je potezo namenil tekmecu iz Mainza Pablu de Balsisu.

Senegalskemu nogometašu, ki v Bremnu igra kot posojen član Chesleaja, grozi prepoved igranja na vsaj eni tekmi. V vodstvu Werderja, ki se bori za obstanek v elitni nemški ligi, so potezo svojega branilca opravičevali z njegovim temperamentom, a dodali, da bodo morebitno kazen sprejeli brez ugovorov.

Leta 2009 je DFB za podobno simbolično "rezanje vratu" Deniza Nakija iz St. Paulija kaznovala s tremi tekmami prepovedi igranja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.