Šport > Nogomet
51 ogledov

Trener kaznovan, Kampl poškodovan

Kevin Kampl EPA
Za nemškega nogometnega prvoligaša Bayer se nedeljski derbi proti Borusii Dortmund ni končal dobro.

Poleg poraza proti dortmundski Borussii (0:1) Bayerju grozi še kazen za trenerja Rogerja Schmidta zaradi nešportnega obnašanja, danes pa je klub sporočil še, da sta Ömer Toprak in Kevin Kampl nedeljsko tekmo končala s poškodbama mišic in bosta morala nekaj časa počivati.

Oba sta morala tekmo končati že ob polčasu, zdravniška pregleda pa sta danes razkrila, da si je Toprak poškodoval stegensko mišico, slovenski reprezentant pa mečno mišico leve noge. Zaradi poškodb bosta oba morala izpustiti povratni dvoboj šestnajstine finala evropske lige, ko se bo v četrtek Bayer pomeril s Sportingom.

Trener preveč trmast

Trenerju Schmidtu pa grozi kazen nemške zveze DFB, ker po protestu pri sodniku Felixu Zwayerju zaradi gola tekmecev in po izključitvi ni želel zapustiti igrišča, zaradi česar je bila tekma prekinjena za devet minut. "Gre za standarden postopek, zanesljivo bomo izrekli kazen, ne morem pa še reči, kakšna bo," je dejal Anton Nachreiner, predsednik disciplinskega odbora DFB.

Schmidt se je v glavni vlogi znašel potem, ko je Dortmund dosegel gol. Trener domače ekipe je menil, da je bil prosti strel, po katerem je Pierre-Emerick Aubameyang dosegel edini gol na tekmi, izveden nepravilno in prehitro, zato je protestiral pri sodniku Felixu Zwayerju, olje na ogenj pa je prilil še en sporen dogodek, ko je nogometaš Dortmunda Sokratis pred tem igral z roko v kazenskem prostoru, sodnik pa ni dosodil enajstmetrovke.

Sodnik je trenerja zato izključil in ga poslal na tribuno, toda Schmidt ni hotel zapustiti igrišča. Sodnik je zato prekinil tekmo in sam zapustil igrišče. Šele po devetih minutah se je Schmidt ohladil, sprejel sodniško odločitev in zapustil teren, tekma pa seje nadaljevala.

Opravičilo ne bo zadostovalo

Pozneje se je trener opravičil in v pogovoru za televizijo dejal, da mu je žal, ker je s svojo napako škodoval ekipi. Nemška nogometna legenda Rudi Völler, ki je pri Bayerju zdaj športni direktor, pa brani svojega trenerja.

"Prekiniti tekmo zaradi tega je popolnoma nesmiselno. Trenerja lahko pošlješ na tribuno, toda moraš imeti razlog za to. Tokrat ga ni bilo," je dejal Völler. Herbert Fandel, ki je pri DFB odgovoren za delo sodnikov, se je jasno postavil na stran sodnika: "Odločitev je bila prava, trener pa nikoli ne sme oporekati sodniški odločitvi na tak način."

V Nemčiji že ugibajo, kakšna bo kazen za trenerja. Vodja sodniške službe pri združenju nemških prvo- in drugoligašev (DFL) Hellmut Krug je prepričan, da trenerja čaka daljša prepoved opravljanja dela, pravilnik nemške lige pa za primere nespoštovanje sodniških odločitev predvideva izrek kazni od enega tedna do treh mesecev. Toda ta pravilnik ima tudi "kavelj": govori namreč le o igralcih, ne pa o trenerjih, saj je Schmidtov primer prvi takšen v zgodovini bundeslige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.