Šport > Nogomet
12 ogledov

Wenger po porazu ni čestital Guardioli

arsene wenger arsenal liga prvakov Reuters
Vodilni možje Bayern Münchna se sprašujejo, zakaj trener Arsenala Arsene Wenger ne pred tekmo ne po njej ni segel v roko strategu bavarskega kluba Pepu Guardioli.

Arsenal je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov izgubil proti Bayern Münchnu (0:2), trener londonskega kluba Arsene Wenger pa po tekmi naj ne bi segel v roko Pepu Guardioli, ki je z zmago končal urok stadiona Emirates. Še več, novinar Suddeutsche Zeitung, Raphael Honigstein, trdi, da se stratega tudi pred začetkom tekme nista rokovala. ''Informacija o ne-stisku roke ni zrasla na mojem zelniku, ampak mi jo je posredoval eden od uradnikov Bayerna,'' je na Twitterju zapisal Honigstein.

tvit wenger guardiola  | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Arsenal bi lahko proti Bayernu povedel že v deveti minuti, ko je imel zaradi prekrška nad Mesutom Özilom na voljo enajstmetrovko, vendar je nemški reprezentant žogo poslal naravnost v svojega prijatelja Manuela Neuerja. ''Danes se je vse zarotilo proti nam. Morali bi imeti tri gole prednosti, preden so oni sploh povohali igro, vendar smo naredili velike napake. Zgrešena enajstmetrovka je nekoliko pokvarila vzdušje in voljo,'' je priznal Wenger.

V 37. minuti je moral zaradi starta na Arjena Robbna igrišče zapustiti Wojciech Szczęsny, kar je po mnenju francoskega stratega uničilo tekmo. ''Sodnik je sprejel odločitev, ki je uničila tekmo. Vratar je šel na žogo, dotaknil se je Robbna, ki je to potenciral. Dovolj izkušenj ima, da zna to narediti. Zdi se mi, da je Bayern dobro izkoristil vsak kontakt. Tega v Angliji nismo vajeni. Dosojeni so bili prekrški, ki v Premier League ne bi bili, a pravila so drugačna in to moramo sprejeti. Tekma je bila do tistega trenutka vrhunska, drugi polčas pa je bil za nevtralne navijače dolgočasen, saj smo gledali enosmerni promet,'' je dejal Wenger.

pep guardiola bayern liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Bayern je imel kar 73-odstotno posest žoge, kar je Arsenal prisililo v ogromno tekanja po igrišču. Mesut Özil po zgrešenem strelu z bele točke ni več našel prave forme. ''Mislim, da je vplivalo na Mesuta. Pet, deset minut kasneje je še vedno zmajeval z glavo. To je močno vplivalo na njegovo predstavo. Samozavest je bencin, ki ti daje željo po igri,'' je še dodal francoski strateg.

Guardiola končal urok Emiratesa

Trener Bayerna Pep Guardiola je priznal, da so jih topničarji v prvih 15 minutah nadigrali, po zgrešeni enajstmetrovki pa sta bili ekipi bolj izenačeni. ''Arsenal je bil v prvih 15 minutah veliko boljši od nas, po Özilovi napaki pa je bila tekma izenačena. Od tistega trenutka smo igrali bolje, po rdečem kartonu vratarja pa smo prevzeli pobudo. Igrali smo potrpežljivo in na koncu dosegli drugi zadetek. Zadnji dve tekmi, ko sem tu gostoval z Barcelono, smo igrali zelo dobro, vendar nismo zmagali'' se je spominjal Španec.

Costa: Ljudje so dvomili, a mi nismo

Zmage na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov se je veselil tudi Atlético Madrid, ki je na San Siru premagal AC Milan (1:0). Edini gol je v 83. minuti dosegel Diego Costa.

''Izgubili smo tri tekme zapored in ljudje so začeli dvomiti, a mi nismo izgubili upanja. Močna ekipa smo,'' je povedal Costa in dodal: ''Dobili smo dober rezultat, a ni še konec. Imamo lepo prednost in poskušali bomo zmagati še na Calderónu. Milan je zelo dobra ekipa, zato nas čaka še veliko dela,'' je dodal 25-letni napadalec.

Kaká verjame v napredovanje

Kaká je bil po tekmi razočaran, da Milanu ni uspelo zatresti mreže nasprotnika, vendar meni, da se lahko še vedno uvrstijo v naslednji krog tekmovanja. ''Seveda nam je ostal grenak priokus, saj smo prikazali zelo dobro igro. Na žalost nam ni uspelo zadeti. Ustvarili smo veliko priložnosti in verjamemo, da si v Madridu lahko priigramo napredovanje,'' je povedal Kaká, ki je v prvem polčasu celo zatresel prečko.

Trener Atlética Diego Simeone je opozoril, da naloga še ni končana. ''Tekma se je dobro začela, ustvarili smo paniko v njihovem prostoru, nato pa smo popustili. Po odmoru smo spet krenili naprej in to je spremenilo potek srečanja,'' je povedal Simeone in dodal: ''Naredili smo velik korak, a na Calderónu nas čaka še veliko dela.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.