Šport > Nogomet
14 ogledov

Sánchez v 94. minuti rešil Barcelono

(Atlético Madrid - Almeria) David Villa
1/25
EPA
Atlético Madrid je v četrtem kolu španske Primere División premagal Almerio (4:2). Alexis Sánchez je z golom v 94. minuti rešil tri točke Barcelone. Real Madrid je remiziral z Villarrealom (2:2).

V prvih minutah domače tekme Barcelone proti Sevilli je vratarja Beta ob izjemnem pritisku kar nekajkrat perizkusil Neymar, ki si je po prodorih pripravljal strele z desnico, a je bil Portugalec vedno znova na mestu.

Gerardo Martino je bil že po 13 minutah prisiljen v prvo zamenjavo. Pred sredino tekmo v Ligi prvakov proti Ajaxu je z igrišča poškodovan odšepal Jordi Alba, ki ga je Martino nadomestil z dolgoletnim članom Seville Adrianom.

"Sevillista" odklenila mrežo bivših delodajalcev

Neymar je bil še naprej najnevarnejši mož na igrišču, po novem prodoru pa je v 20. minuti žoga prišla do Cristiana Tella, ki ga je v dveh poskusih dobro ustavil Beto. Andrés Iniesta je pet minut kasneje lepo našel Neymarja, ki je imel na nogi svoj prvi ligaški gol, a so ga branilci Seville ustavili v zadnjem trenutku.

Katalonci so zasluženo povedli po kombinaciji dveh nekdanjih "sevillistov", rezervist Adriano je z levega boka lepo podal na drugo vratnico, kjer je žogo od tal z glavo mimo Beta spravil Daniel Alves.

Messi zapretil šele ob koncu

Navijači na Camp Nouu so ponoreli že čez nekaj minut, ko sodnik Muñiz Fernández ni prekinil igre po udarcu v obraz Gerarda Piquéja, Sevilla pa bi v protinapadu kmalu izenačila, a je še pravočasno iz vrat izletel Víctor Valdés.

Kar nekaj sreče je imela Sevilla tudi po prekršku nervoznega Stéphana Mbie, ki je z nepotrebnim odrivanjem v prodoru zrušil Neymarja na robu kazenskega prostora in srečno ušel drugemu rumenemu kartonu, seveda ob glasnih protestih na zelenici in tribunah. Beto je moral biti na mestu tudi po enem redkih nevarnih strelov precej nevidnega Lionela Messija, ki ga je v ogenj lepo poslal Tello, Beto pa je zaprl njegovo desnico in lepo ubranil.

Barça do zmage skozi šivankino uho

V drugem polčasu se je med strelce vpisal Messi, ki je v 75. minuti povišal na 2:0, nato pa se je začel povratek Seville. Ivan Rakitić je v 80. minuti prvi premagal Victorja Valdésa, deset minut kasneje pa je zabil še Koke in Barça je bila na robu prvega remija v letošnji sezoni.

Ponovno pa je odgovornost prevzel Messi, ki je četrti minuti sodnikovega podaljška lepo potegnil mimo številnih gostujočih branilcev in poskrbel za lep predložek Alexisu Sánchezu, ta pa je žogo samo še potisnil v mrežo. Barça ima tako po štirih tekmah na svojem računu popoln izkupiček 12 točk.

Bale debitiral z golom in remijem

Gareth Bale se je že v svojem krstnem nastopu za Real Madrid vpisal med strelce, a zadetek Valižana, ki ga je z golom dopolnil Cristiano Ronaldo, ni bil dovolj za zmago kraljevega kluba.

Na začetku obračuna je bil bolj nevaren Villarreal, kar se je potrdilo tudi v rezultatskem smislu, saj je po 21 minutah igre Cani zabil za vodstvo domačih. Pred koncem prvega polčasa je prvi gol za galaktike dosegel Bale, najdražji nogometaš na svetu, ki je v navezi z Ronaldom poskušal zapolniti praznino po odhodu Mesuta Özila.

Jaume Costa bi ''rumene podpornice'' kmalu ponovno vrnil v vodstvo, ko je na začetku drugega polčasa meril mimo vrat, napako pa je kaznoval Ronaldo, ki je kmalu zatem premagal Sergia Asenjo.

A vodstvo Reala je trajalo le do 70. minute, ko je po strelu Canija posredoval Diego López, okroglo usnje pa je pristalo pred Giovanijem dos Santosom, ki je zabil za končnih 2:2.

Atlético skočil na vrh z novo zmago

Atlético Madrid je svoj zmagoviti niz podaljšal na štiri tekme. Varovanci Diega Simeoneja tudi po odhodu Radamela Falcaa, ki se je v poletnem prestopnem roku preselil v AS Monaco, žanjejo številne uspehe. Atlético v letošnji sezoni ne pozna ligaškega poraza, tokrat pa je v španski prestolnici klonila izbrana vrsta Almerie (4:2).

Gostje so začeli spodbudno, med strelce pa se je prvi vpisal David Villa, ki je iz neposredne bližine zadel v 15. minuti. Domači so v nadaljevanju prevzeli pobudo na zelenici in se v 37. minuti dokopali do drugega zadetka, ko je Hernan Pellerano v kazenskem prostoru podrl Filipeja Luisa, Diego Costa pa je z enajstih metrov zadel v polno. Nekaj upanja je domačim vlil Rodri, ki je pred prvim sodniškim piskom znižal na 1:2.

V drugem polčasu so nogometaši Atlética svojo igro še stopnjevali in od 64. do 67. minute nanizali še dva zadetka. Z roba kazenskega prostora je bil najprej natančen Tiago, nato pa je zadel še Koke. Tolažilni gol za gostujočo ekipo je v sodnikovem podaljšku dosegel Alexis Vidal, ki je premagal Thibauta Courtoisa.

Španska liga, 4. kolo:

Atlético Madrid : Almeria 4:2 (2:1)
Villa (15), Costa (37/11-m), Tiago (64), Koke (67); Rodri (40), Vidal (90)

Levante : Real Sociedad 0:0

Barcelona : Sevilla 3:2 (1:0)
Alves (36), Messi (75), Sánchez (90); Rakitić (80), Koke (90)

Villarreal : Real Madrid 2:2 (1:1)
Cani (21), Dos Santos (70); Bale (39), Ronaldo (64)
Jokića (Villarreal) ni bilo v ekipi.

Granada : Espanyol 0:1 (0:0)
Lanzarote (76)
RK: Ighalo (83/Granada)

Getafe : Osasuna 2:1 (1:1)
Miku (35, 52); Torres (11)

Málaga : Rayo Vallecano 5:0 (2:0)
El Hamdaoui (31, 62, 67), Portillo (40), Eliseu (48)

Real Betis : Valencia 3:1 (3:0)
Molina (9), Salva Sevilla (22, 34); Costa (67)

Ponedeljek ob 20.00:
Elche - Valladolid

Ob 22.00:
Athletic Bilbao - Celta Vigo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.