Šport > Nogomet
18 ogledov

Torino ustavil izjemni niz Rome

Mazzarri Udinese Inter
1/21
EPA
Fantastični niz Rome je končan. Na enajsti tekmi prvenstva Rimljani prvič niso zmagali, pri Torinu so se morali zadovoljiti s točko (1:1). Samir Handanović je z Interjem slavil pri bivšem klubu Udineseju (0:3). Sassuolo je do druge zmage prišel proti Sampdorii brez Jasmina Kurtića (3:4).

Prvouvrščena Roma je brez še vedno poškodovanega kapetana Francesca Tottija le remizirala pri Torinu (1:1) in tako ni izenačila rekorda Tottenhama iz sezone 1960/61, ko so Londončani zabeležili enajst zaporednih zmag na začetku prvenstva in postavili rekord v najmočnejših evropskih ligah. Ob tem je Alessio Cerci uspel zabiti gol Morganu de Sanctisu, nekdanji vratar Udineseja in Napolija je šele drugič v prvenstvu moral po žogo v svojo mrežo. Roma ima sedaj pred Juventusom in Neapeljčani še tri točke naskoka.

Vodilna četa Rudija Garcie je na olimpijskem stadionu v prestolnici Piemonta umirjeno krenila v srečanje. Prva priložnost se je ponudila domačemu Torinu, strel Omarja el Kaddourija z roba kazenskega prostora pa je zletel malce čez gol Morgana de Sanctisa. Sredi prvega dela je prvič nevarneje sprožila tudi Roma, po kotu Miralema Pjanića je najvišje skočil Alessandro Florenzi in z glavo meril čez prečko. To je bila najava vodilnega gola Rimljanov, ki so s kvalitetno posestjo žoge zadrževali domače na zadnji nogi. 

V 29. minuti so "sinovi volkulje" izvajali kot in izpeljali daljšo akcijo, po kateri se je na levi strani sam znašel Pjanić, reprezentant BiH je z natančno podajo našel Kevina Strootmana pred vrati, slednji pa je zadel za 0:1. Kmalu zatem je s prostega strela za domače nevarno meril Alessio Cerci, tudi tokrat je žoga letela previsoko. Pred odmorom je De Sanctis moral še dvakrat dobro posredovati, saj sta bila zopet nevarna Cerci in El Kaddouri in tako je ostalo pri minimalnem vodstvu Rome ob polčasu.

De Sanctis le prejel zadetek

Torino je prevladoval tudi na začetku drugega dela. Že po nekaj minutah je po predložku z desne nastala zmeda pred gostujočimi vrati, domači so prišli do strela, nato pa zahtevali enajstmetrovko, ko naj bi žoga v roko zadela Federica Balzarettija. V 57. minuti je De Sanctis še enkrat več preprečil izenačenje, ko je na dolgo podajo fantastično reagiral Riccardo Meggiorini, njegov silovit volej pa je gostujoči čuvaj mreže ubranil s čudovito parado. Po 18 minutah nadaljevanja pa je Toro le našel pot do mreže. Za dolgo podajo Alessandra Gazzija se je ob Mehdiju Benatii dobro izboril Meggiorini in pred vrati našel Cercija, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:1. To je bil šele drugi gol, ki ga je v tej sezoni prejela Roma, prvič je obramba iz prestolnice klonila ob zmagi proti Parmi.

Po izenačenju se je v napadalnem smislu spet prebudila tudi Roma. Po kotu Pjanića je bil najvišji branilec Nicolás Burdisso, z glavo je meril čez gol. Torino se je pomaknil v obrambo in v 72. minuti bi Rimljani lahko dobili najstrožjo kazen, ko so Torinčani pred vrati podrli Pjanića, a je piščalka Luce Bantija ostala nema. V zaključnih minutah so gostje vse sile usmerili v napad, precej živahnosti je vnesel nekdanji srbski reprezentant Adem Ljajić. Prav rezervist iz Sandžaka je ogrozil domače iz dveh prostih strelov, obakrat je bil kos nalogi domači vratar Daniele Padelli.

Ranocchia Udinese Inter  | Avtor: EPA EPA
Sarma ohranil ničlo pri bivših

Milanski Inter je gostoval pri nekdanjem klubu Samirja Handanovića Udineseju in s stadiona Friuli odnesel vse tri točke (0:3). Za zmago gostov sta bila dovolj zadetka Rodriga Palacia in Andree Ranocchie v razmaku petih minut sredi prvega polčasa. Slovenski reprezentančni vratar je bil skozi celotno srečanje v golu čete Walterja Mazzarrija.

Po umirjenih uvodnih 20 minutah je Inter dvakrat resno zapretil prek Estebana Cambiassa in Yuta Nagatoma. Prvi strel je Željko Brkić odbil, Japonec pa je meril mimo gola. A to je bila le napoved vodstva gostov. V 25. minuti je Palacio namreč skočil najvišje po predložku Taiderja in z glavo matiral domačega vratarja. Le pet minut kasneje je bilo že 0:2. Po kotu Cambiassa je Brkić slabo ocenil žogo, Ranocchia pa je z volejem zadel prazno mrežo. Udinese bi se še pred polčasom lahko vrnil v igro, a je Luis Muriel zapravil veliko priložnost po napaki Walterja Samuela.

Na začetku drugega polčasa je Udi pritisnil in Handanović je posredoval odlično, da je zaustavil poskus Antonia di Nataleja. Inter je pretil iz protinapadov, v 61. minuti je Fredy Guarin zadel vratnico. Zmago črno-modrih je v izdihljajih dvoboja potrdil Ricky Alvarez po podaji Palacia. Inter je sedaj spet šest točk oddaljen od Juventusa, ki je na tretjem mestu, ki še vodi v Ligo prvakov.

Sassuolo se pobira

Novinec Sassuolo je prišel do svoje druge letošnje zmage, a brez prispevka Jasmina Kurtića, ki si je srečanje proti Sampdorii ogledal s klopi (3:4). Junak tekme je bil strelec "hat-tricka" Domenico Berardi, dvakrat je v polno meril z bele točke. Domači so skoraj celoten drugi polčas odigrali z igralcem manj.

Italijanska liga, 11. kolo:

Parma : Juventus 0:1 (0:0)
Pogba (77)

AC Milan : Fiorentina 0:2 (0:1)
Vargas (27), Valero (73)
Birsa (AC Milan) je igral do 58. minute, Iličića (Fiorentina) ni bilo v ekipi.

Napoli : Catania 2:1 (2:1)
Callejon (15), Hamšik (20); Castro (25)

Livorno : Atalanta 1:0 (1:0)
Paulinho (11)
RK: Carmona (35/Atalanta)

Hellas Verona : Cagliari 2:1 (1:0)
Toni (8), Janković (58), Conti (91)

Lazio : Genoa 0:2 (0:0)
Kučka (60), Gilardino (71/11m)

Sampdoria : Sassuolo 3:4 (1:0)
Pozzi (19), Eder (64), De Silvestri (80); Berardi (49, 51/11m, 88/11m), Floro (63)
RK: Costa (Doria/51)
Kurtić (Sassuolo) je bil na klopi.

Udinese : Inter 0:3 (0:2)
Palacio (25), Ranocchia (30), Alvarez (91)
Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Torino : AS Roma 1:1 (0:1)
Cerci (63); Strootman (29)

Ponedeljek ob 20.45:
Bologna - Chievo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.