Šport > Nogomet
16 ogledov

Se bo Pelé pri 71 letih vrnil na zelenice?

Pele Brazilija barve prvak 1970 Mehika Žurnal24 main
Neverjetno. Santos si želi, da bi na decembrskem klubskem svetovnem prvenstvu v njihovem moštvu zaigral nihče drug kot sam Pelé. Nogometni kralj danes šteje spoštljivih 70 let, a je očitno še vedno dovolj velik magnet za gledalce.

Vsekakor bo marsikdo ob prebiranju te novice pomislil, da gre za prvoaprilsko šalo, ki pa je vse prej kot to. Novica je še kako resnična, pri Santosu prav zares razmišljajo, da bi na klubskem svetovnem prvenstvu za njih zaigral tudi Pelé, ki je sicer večino svoje kariere preživel ravno pri tem brazilskem klubu. Nogometni kralj trenutno šteje 70 let, do decembra pa bo že vstopil v 71. leto svojega življenja in bo tako zagotovo postal najstarejši nogometaš z nastopom na tako pomembni profesionalni tekmi. Naj zgolj še omenimo, da je Pelé kariero uradno sklenil že daljnega leta 1977, ko večine sedanjih članov Santosa še niti ni bilo rojene …

"Videli bomo, kako se bo odločil trener Muricy Ramalho, saj je to njegova odločitev. Seveda, čeprav redno trenira, Pelé ne bi mogel igrati dolgo časa. Mogoče bi lahko zaigral ob koncu ali pri streljanju enajstmetrovk," je ob tem dejal predsednik Santosa Luis Alvaro Ribiero. Novice ni zanikal niti direktor marketinga Armeio Neto, kar pomeni, da se na tem področju resnično nekaj "kuha".

Pelé je na klubskem svetovnem prvenstvu že zaigral in Santos v letih 1962 in 1963 tudi popeljal do končne zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.