Šport > Nogomet
126 ogledov

Še en Liverpoolov zvezdnik na poti v Savdsko Arabijo

Fabinho
Fabinho zamenjal Liverpool za Al-Itihad.

Fabinho je novo ime na seznamu nogometašev, ki bodo kariero nadaljevali v Savdski Arabiji. Devetindvajsetletni Brazilec je zapustil angleški Liverpool in z Al-Itihadom podpisal triletno pogodbo, so sporočili iz savdskega kluba. Pri Al-Itihadu so pred tem sklenili pogodbe še s Francozoma Karimom Benzemajem in N'Golom Kantejem ter Portugalcem Joto.

Po poročanju medijev bo klub iz Džede rdečim za prestop Fabinha plačal okoli 45 milijonov evrov. Brazilec je tako postal drugi igralec Liverpoola, ki se je preselil v Savdsko Arabijo, potem ko je Jordan Henderson prestopil k Al-Etifaku.

"Danes zapuščam svoj dom. Zahvaljujoč Liverpoolu sem dosegel svojo najvišjo raven in igral na svetovnem prvenstvu. Zahvaljujoč Liverpoolu sem izpolnil svoje sanje, da sem stopil na stadion s sinom v naročju. Zahvaljujoč Liverpoolu sem igral na najboljšem stadionu na svetu, z najboljšim vzdušjem na svetu, to je Anfield," je med drugim zapisal Fabinho v dolgem poslovilnem sporočilu na družbenih omrežjih.

Fabinho, ki je pred tem igral še Fluminense, Rio Ave, Real Madrid in Monaco, je bil član Liverpoola vse od leta 2018, za Reds pa je odigral 219 tekem, na katerih je dosegel 11 zadetkov in pomagal Liverpoolu do osvojenega državnega naslova, Fa pokala, ligaškega pokala, angleškega superpokala, lige prvakov, evropskega superpokala in svetovnega klubskega prvenstva. V sezoni 2021/22 je bil tudi uvrščen v idealno postavo lige prvakov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.