Šport > Nogomet
622 ogledov

Še en nogometni superzvezdnik na poti v Savdsko Arabijo

Jordan Henderson Profimedia
Zdaj že nekdanji kapetan Liverpoola Jordan Henderson je podpisal za savdski Al-Ettifaq.

Triintridesetletni nekdanji kapetan Liverpoola Jordan Henderson po 12 letih zapušča Anfield in se iz premier lige seli na Arabski polotok, kjer je podpisal pogodbo za savdski klub Al-Ettifaq. Prestop angleškega reprezentanta, ki je na 77 tekmah za tri leve dosegel tri zadetke in nastopil na kar šestih velikih tekmovanjih, je prvi objavil Liverpool na spletni strani kluba, kasneje pa potrdil tudi Al-Ettifaq, a o podrobnostih prestopa kluba nista poročala. Nekateri mediji so se dokopali do podatka, da naj bi bil prestop vreden okoli 12 milijonov funtov.

Henderson se je na Anfield preselil iz Sunderlanda poleti leta 2011, od leta 2015 pa je v klubu imel status kapetana moštva. V zadnji sezoni je za rdeče zbral 43 tekem v vseh tekmovanjih, skupaj pa v 12 sezonah 492, dal je 33 golov in zbral osem lovorik, sedem kot kapetan, tudi ligo prvakov in klubsko svetovno prvenstvo. Za Liverpool sta več tekem v premier ligi zbrala le Jamie Carragher in Steven Gerrard.

Kot kapetan je tudi vodil Liverpool leta 2020 do prvega državnega naslova po tridesetih letih, za svoje predstave v omenjeni sezoni pa je bil proglašen tudi za najboljšega nogometaša angleškega prvenstva. Je edini Liverpoolov kapetan v zgodovini, ki mu je uspelo osvojiti kar sedem različnih lovorik (Premier liga, FA pokal, ligaški pokal, angleški superpokal, liga prvakov, evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo).

Henderson se bo tako pridružil še eni Liverpoolovi legendi in njegovemu predhodniku na mestu kapetana Reds Stevenu Gerrardu, ki opravlja vlogo glavnega trenerja enega največjih savdskih nogometnih klubov. Al-Ettifaq je namreč prvi savdskoarabski klub, ki se lahko pohvali z mednarodno lovoriko (leta 1984 so osvojili Pokal arabskih klubov) ter prvi, ki mu je uspelo dobiti domače prvenstvo brez enega samega poraza. V svojih vitrinah ima 13 večjih lovorik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice