Šport > Nogomet
21 ogledov

Še en odstop Mamića

zdravko mamić EPA
Obtoženec finančnih malverzacij v zagrebškem nogometnem klubu Dinamo in utaje davkov Zdravko Mamić je v ponedeljek odstopil s položaja podpredsednika Hrvaške nogometne zveze (HNS).

Kontroverzni Zdravko Mamić je januarja letos zaradi obtožnice in razširjene preiskave odstopil s položaja izvršnega predsednika Dinama in je prevzel svetovalno vlogo v hrvaškem prvaku. Mamić je sinoči pojasnil, da ne želi več biti razlog, zaradi katerega bodo posamezniki zmanjševali uspehe njegovih kolegov iz HNS in Dinama.

"Ne želim, da je moje ime izgovor za povzročanje škode ugledu hrvaškega nogometa, ki s svojim delom in z rezultati služi vsem nam," je zapisal Mamić v sporočilu za javnost. Spomnil je, da je odstopil z vodilnega izvršnega položaja v Dinamu, da bi zagrebško moštvo lahko nemoteno nadaljevalo svojo pot. 

Dodal je, da je podobno storil tudi tokrat, ko gre za odstop s položaja v HNS. Napovedal je, da se bo v prihodnje posvečal pravosodnemu postopku ter izrazil prepričanje, da bo dokazal svojo nedolžnost.

V igri milijoni

Tožilci hrvaškega Urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) bremenijo Mamića, da je z bratom Zoranom, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem in davkarjem Milanom Pernatom Dinamo oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov ter da je preko "off-shore" podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov in pol milijona funtov.

S položaja v Dinamu je odstopil potem ko so razširili preiskavo zaradi suma, da je povezal več ljudi v zločinsko združenje, ki je prejemalo denar od prestopov Dinamovih nogometašev z nepravilnim gospodarskim poslovanjem prek podjetij v tujini. Uskok sumi, da so osumljeni iz Dinama pobrali še najmanj devet milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.