Šport > Nogomet
18175 ogledov

Šejk osebno po Oblaka, ponuja še argentinskega zvezdnika

Nasser Al-Khelaifi Nasser Al-Khelaifi.
Predsednik Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi je prišel v špansko prestolnico z namenom sklenitve dogovora o prestopu Jana Oblaka.

V preteklih dneh smo poročali o načrtovanem sestanku med agentom Jana Oblaka Miho Mlakarjem in ultrabogatim Katarcem Nasserjem Al-Khelaifijem, ki je v Paris Saint-Germain za rekordnih 222 milijonov evrov pripeljal Brazilca Neymarja.

Jan Oblak Atlético Madrid Megaprestop Šport Oblak tik pred tem, da postane najdražji vseh časov!

Al-Khelaifi je v četrtek zvečer prispel v Madrid, za njegov obisk pa je več razlogov. Glavni je ta, da želi v PSG privabiti Jana Oblaka, poroča AS. Če bi bil posel sklenjen, potem bi Slovenec postal najdražji vratar v zgodovini nogometa.

Slovenski reprezentant ima z Atléticom pogodbo sklenjeno do leta 2021 in odkupno klavzulo v višini 100 milijonov evrov. Atlético ga ne želi izgubiti, saj ima prepoved trgovanja do začetka leta 2018 in tako med poletnim prestopnim rokom ne bi mogel pripeljati ustrezne zamenjave. Oblaka skuša dodatno privezati nase s podpisom izboljšane nove pogodbe, veljavne do leta 2024 in z odkupno klavzulo v višini 150 (nekateri španski mediji poročajo celo 200) milijonov evrov.

A Parižani se niso predali. Atléticu sedaj ponujajo tudi Javierja Pastoreja. Argentinec bi četo Diega Simeoneja resda lahko okrepil šele januarja (zaradi omenjene prepovedi prestopov), toda njegov agent Marcelo Simonian je, tako kot Al-Khelaifi, v četrtek prišel v Madrid in AS poroča, da je prispel prav z namenom tovrstnega dogovora.

Vsekakor so Parižani resno krenili v "misijo Oblak". Po prihodu Neymarja si želijo zagotoviti dolgoletnega nosilca tudi na drugi strani igrišča. Ne gre pozabiti, da vratar iz Škofje Loke šteje šele 24 let in da je pred njim še dolga kariera.  

Še Neymar in Meunier

Po poročanju časnika AS je Al-Khelaifi v Španijo prispel tudi z namenom pospešiti formalno sklenitev Neymarjevega prestopa, saj Barcelona ne želi izdati potrebnih dokumentov, dokler Parižani ne nakažejo celotnega odškodninskega zneska.

Tretji razlog njegovega obiska pa se skriva v Thomasu Meunierju. Za belgijskega desnega bočnega branilca se namreč zanima Real Madrid. Meunier je ob prihodu Danija Alvesa v PSG ostal brez igralnih minut, Real pa ob odhodu Danila potrebuje igralca na tem položaju.

Komentarjev 1
  • kmetek 08:55 11.avgust 2017.

    upam, da izpadejo čim prej v Ligi prvakov. Klub brez duše.