Šport > Nogomet
631 ogledov

Selektor po SP dobil vsaj dva milijona povišice

Gareth Southgate Stuart Pearce EPA
Na mundialu se je selektor po mnenju zveze izkazal.

Čeprav se angleška nogometna reprezentanca na nedavnem svetovnem prvenstvu ni prebila v finale, pa so z nastopi izbrancev selektorja Garretha Southgata zadovoljni tudi pri tamkajšnji nogometni zvezi FA. Celo tako, da bodo strategu izbrane vrste ponudili večmilijonsko povišico plače, poročajo otoški mediji.

Southgate je selektorsko mesto Anglije prevzel novembra 2016, jo popeljal na SP 2018 v Rusiji ter tam prišel do polfinala, pozneje pa končal na nekoliko nehvaležnem četrtem mestu po porazu z Belgijo z 0:2 v dvoboju za tretje mesto.

A kljub temu, da Anglije ni bilo med prvimi tremi, so ljubitelji nogometa na Otoku z navdušenjem spremljali pot svoje ekipe na SP, predvsem pa so bili navdušeni nad možnostjo razvoja izbrancev selektorja Southgata, saj verjamejo, da ima Anglija ekipo za prihodnost. Tako ni veliko presenečenje, da bodo pri angleški nogometni zvezi skušali selektorja obdržati na tem mestu z znatno povišico.

Škoti Video Šport Škoti od veselja uničili pub ob golu Hrvaške

Njegova trenerska plača sicer že zdaj ni slaba, na leto prejme 1,7 milijona funtov, a je v primerjavi z nekaterimi predhodniki precej skromna. Sam Allardyce, njegov neposredni predhodnik, je delal za tri milijone funtov na leto, Roy Hodgson za 3,5 milijona, zvezdniški Italijan Fabio Capello pa kar šest milijonov, medtem ko so pri FA za usluge Svena Görana Erikssona plačevali 4,5 milijona, Steva McClarna pa 2,5 milijona na leto.

Po Rusiji 2018 se bo bržčas tudi plača sedanjega selektorja približala tem številkam. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi bila namreč FA pripravljena plačati do štiri milijone funtov na leto za plačo sedanjega selektorja.

"Radi bi ga zadržali tudi po letu 2020. Mislim, da smo na obeh straneh pripravljeni na nadaljevanje sodelovanja. V tem trenutku pa se o njegovi pogodbi še nismo pogovarjali, saj je selektor zdaj na dopustu," je dejal izvršni direktor FA Martin Glenn, ki je tudi poudaril, kaj je največja težava pri sklepanju takšnih pogodb. "S klubi iz premier lige se ne bomo mogli primerjati, ko bo šlo za ponudbe glede višine plač. Vedno se postavlja vprašanje, kje je meja. Rad bi, da so naši strokovnjaki primerno plačani, a po drugi strani smo vendarle državno podjetje. Nismo Manchester United," je izrazil bojazen, da FA ne bo imela dovolj sredstev, da bi tekmovala z bogatimi klubi.

Anglija Hrvaška polfinale Izjemen uspeh Šport Hrvaška po preobratu do finala!

Naslednja naloga Southgata čaka septembra, ko bo Anglija začela novo tekmovanje v ligi narodov s tekmo proti Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.