Šport > Nogomet
52 ogledov

Selektorju Stojanoviću bo pomagal Hadžić

Safet Hadzic Boštjan Tacol
Slaviša Stojanović, selektor nogometne reprezentance, je skupaj z vodstvom Nogometne zveze Slovenije izbral ekipo sodelavcev, s katerimi bo slovensko A-reprezentanco popeljal v kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Novi pomočnik je Safet Hadžić.

Slaviša Stojanović je poleg Antona Usnika, ki se je strokovnemu vodstvu priključil že na tekmi z ZDA, v ekipo kot novinca uvrstil še Safeta Hadžića, ki je Stojanoviću pomagal že v preteklosti. "Izbira strokovnih sodelavcev je zame povsem logična," je izbor svojih najbližjih zaupnikov komenitral Stojanović: "Gre za ljudi, ki jih poznam že zelo dolgo. To so ljudje, ki mi lahko pri mojem delu največ pomagajo, saj najbolje poznajo moj način dela."

"Z vsemi sem že sodeloval, zato dobro poznam njihove karakteristike, enako pa tudi oni moje," je nadaljeval Stojanović, ki je mesto trenerja vratarjev še naprej ponudil Nihadu Pejkoviću, medtem ko bodo za zdravje reprezentantov in regeneracijo med tekmami in treningi skrbeli še zdravnik Vasja Kruh ter fizioterapevti Khalid Nasif, Blažo Marojević in Tomaž Šavnik.

"Ob tej priložnosti bi se zahvalil Milanu Miklaviču za pomoč in vse informacije, ki mi jih je posredoval pred tekmo z ZDA," je še zaključil Stojanović, ki ga konec februarja čaka druga preizkušnja na klopi slovenske reprezentance. Zaradi tega je s strokovnim vodstvom že dobro zavihal rokave, v nedeljo pa si bo v družbi Hadžića in Usnika ogledal tudi "slovenski" derbi Serie A med Chievom in Palermom v Veroni. Tako bo novo strokovno vodstvo v živo videlo kar štiri slovenske reprezentante: Boštjana Cesarja in Bojana Jokića v dresu Chieva ter Josipa Iličića in Armina Bačinovića v dresu Palerma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.