Šport > Nogomet
26 ogledov

Septembra z Italijo v Firencah

Koren, Motta Boštjan Tacol
Šestdeset dni pred tekmo med Italijo in Slovenijo je Italijanska nogometna zveza (FIGC) določila prizorišče dvoboja trenutno prvo- in drugouvrščene ekipe skupine C kvalifikacij za Euro 2012. Dvoboj bo šestega septembra v Firencah.

Kot možna prizorišča te tekme so bili v javnosti najbolj izpostavljeni Bari, Neapelj, Genova in Torino, FIGC pa je odločil, da bo Slovenija gostovala na stadionu Fiorentine v Firencah. Medtem ko so najbolj goreči navijači slovenske reprezentance že iskali najugodnejše opcije za ogled tekme v Bariju, je FIGC pred dnevi sporočila, da bo na nekoliko večjem stadionu San Nicola, kjer domuje nogometni klub Bari, Italija odigrala prijateljsko tekmo s Španijo.

FIGC se je nato med ostalimi možnostmi odločil za organizacijo tekme med Italijo in Slovenijo na stadionu Artemio Franchi v Firencah. Stadion sprejme 46 tisoč gledalcev, je večinoma nepokrit (pokrita je le glavna tribuna) in je bil prenovljen pred svetovnim prvenstvom 1990. Današnje ime je stadion dobil leta 1991, ko so ga poimenovali po nekdanjem predsedniku FIGC.

Italijanska reprezentanca sicer redko igra v Firencah. Med letoma 1982 in 2006 so tam odigrali le eno tekmo, prijateljsko z Mehiko leta 1993, od 2006 pa so tam premagali še Nemčijo (4:1) in Belgijo (3:1). Zadnjo tekmo so na stadionu Artemio Franchi odigrali 7. septembra 2010, ko so v kvalifikacijah za Euro 2012 odpravili Ferske otoke s 5:0, sedanji selektor Cesare Prandelli pa je na stadionu preživel pet let kot trener Fiorentine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.