Šport > Nogomet
23 ogledov

Dva odmevna odhoda iz La Lige

Škodran Mustafi EPA
Ob izteku prestopnega roka so nekateri nogometni klubi še povečali aktivnosti, dva odmevna odhoda sta se zgodila v španski La Ligi.

Med aktivnimi je tudi Arsenal, ki je v nekaj urah sklenil dve bogati pogodbi z novima okrepitvama. Najprej z Lucasom Perezom iz Deportiva La Corune, potem pa še s Shkodranom Mustafijem iz Valencie. Prestop slednjega je po navedbah britanskih medijev vreden 35 milijonov evrov.

Londonski klub sicer ni izdal podrobnosti pogodb, a ob 35 milijonih za nemškega reprezentanta naj bi jih odšteli še 17 za Pereza.

Mustafi se tako po dveh letih pri Valencii, kjer je odigral 64 tekem, vrača v Anglijo. Tam je kot mladenič začel kariero pri Evertonu, pozneje pa igral še za Sampdorio.

"Ravno prav star je. Ima dovolj izkušenj, je pa osredotočen igralec, ki zna igrati z žogo. Dobili smo izvrstnega igralca za prihodnost," je o novi 24-letni nemški okrepitvi dejal trener topničarjev Arsene Wenger. V branilskih vrstah bo Mustafi tudi zapolnil vrzel zaradi poškodb Pera Mertesackerja in Gabriela Pauliste.

Konopljanka posojen

Ukrajinski nogometni reprezentant Jevgen Konopljanka bo kariero nadaljeval pri nemškem Schalkeju. Porurski klub je sporočil, da se je z dosedanjim članom španske Seville dogovoril za enoletno sodelovanje, Ukrajinec bo v Nemčijo prispel kot posojen igralec.

Pozneje bo lahko klub iz Gelsenkirchna s 26-letnikom sklenil še dolgoročno sodelovanje, saj sta kluba v pogodbo zapisala možnost predkupnega podpisa. Schalke finančnih podrobnosti ni razkril, je pa Konopljanka pri modrih zamenjava za nemškega reprezentanta Leroya Saneja, ki je nedavno za 48 milijonov evrov odšel v Manchester City.

Konopljanka je na mednarodni sceni zablestel leta 2015, ko je z domačim Dnipropetrovskom prišel do finala evropske lige. Tam je moral priznati premoč Sevilli, pozneje pa se je preselil prav v ta klub. S Sevillo je letos vendarle osvojil pokal za zmagovalca v evropski ligi. Za Sevillo je vezist, ki se dobro znajde tudi v napadalnejši vlogi, odigral 32 tekem in dosegel štiri gole, v evropski ligi je v 40 nastopih dosegel osem golov, je pa tudi stalni član ukrajinske reprezentance, za katero je v 56 nastopih dosegel 13 golov.

Maksimović podrl srbski rekord

Nikola Maksimović je postal najdražji srbski nogometaš vseh časov, saj je, po pisanju italijanskih medijev, Napoli zanj plačal skupaj 29 milijonov evrov. Srbski obrambni igralec je od leta 2013 igral za Torino.

Po dogovoru med Torinom in Napolijem je v posel vključen tudi vezist Neapeljčanov Marko Valdifiori. Njegov prestop v Torino je bil ocenjen na 3,5 milijona evrov, preostali del zneska pa bo izplačan za Maksimovića, ki je na ta način zrušil rekorde Save Miloševića, Nemanje Matića in Lazarja Markovića. Njihovi prestopi so bili vredni 25 milijonov evrov.

Nekdanji 24-letni nogometaš Crvene zvezde je z Napolijem podpisal petletno pogodbo, zanjo pa bo prejel skupaj šest milijonov evrov. Zanimivo je, da v zadnjih 14 dneh ni želel trenirati z ekipo Torina, ker je Urbano Cairo, predsednik kluba, zavrnil prvo ponudbo Napolija. Na koncu je Cairo vendarle popustil.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.