Šport > Nogomet
21 ogledov

Šimundža: Bili smo blizu, zelo blizu

Beausejour Milec Wigan Athletic Maribor Evropska liga Reuters
Trener Maribora Ante Šimundža je bil po porazu proti Wiganu (1:3) zadovoljen z odzivom ekipe, vendar dodaja, da vijoličaste čaka še veliko dela.

Nogometaši Maribora so morali sinoči na gostovanju drugega kroga Evropske lige priznati premoč Wiganu z 1:3 (0:2). Gole za Wigan sta dosegla Nick Powell (22. in 90. minuta) in Ben Watson (34.), častni zadetek za Maribor pa je prispeval Marcos Tavares (60.). Čeprav so bili vijoličasti blizu izenačenju, se tekma ni končala po njihovih željah.

Ante Šimundža, nekdanji igralec Maribora, se je prvič preizkusil v vlogi trenerja na mariborski klopi, je še brez zmage.

"To je bila pestra, zanimiva tekma, ki je po prvem zadetku šla v neželeno smer. Žal je vratarjeva napaka pomagala Wiganu k dobri otvoritvi, vendar je imel Jasmin Handanović pred tem in pozneje nekaj dobrih posredovanj. Bilo je precej dobrih zadev, veseli me odziv ekipe, ki je pokazala ustrezno voljo, željo. Poskušali smo biti nevarni v napadalnih akcijah, po doseženem zadetku tudi povsem prevzeli pobudo v končnici tekme. Ob odličnem udarcu Marcosa Tavaresa smo bili blizu, zelo blizu. Ko smo z vsemi močmi napadali za izenačenje, pa se nam je zgodil tretji gol ... Na takšni ravni so vse napake kaznovane in Wigan jih je učinkovito izkoristil. Kljub porazu zadeve s tekme pomenijo spodbudo za v prihodnje, seveda pa nas do želene podobe ekipe čaka še veliko dela," je v prvem komentarju nove evropske preizkušnje Mariborčanov dejal Šimundža.

Napake bodo odpravili

Vsaka ekipa se lahko iz vsake tekme veliko nauči; po besedah mariborskega stratega se je moštvo včeraj precej naučilo iz poraza proti Wiganu. Napake, ki so sinoči Maribor stale ugodnejšega izida, se ne smejo več ponavljati, moštvo pa se bo že danes osredotočilo na nedeljski večni derbi proti Olimpiji. "Napake se preprosto dogajajo. So sprejemljive, seveda če se v naslednjih dneh popravijo. Naredili bomo vse, da se nam scenarij iz Wigana, ko smo zadetek prejeli tudi po napaki vratarja, ne bi ponovil, " je po tekmi dejal Šimundža.

Razmišlja le o Olimpiji

Mariborski trener mora zdaj ekipo pripraviti na novo težko tekmo, ki sledi že čez dva dni. "V prvem polčasu nam je manjkalo več uspešno doseženih drugih žog. Wigan nas nikakor ni presenetil, nanj smo se dobro pripravili. V drugem polčasu smo bili konkretnejši v napadu, je pa res, da se vsega ne da narediti v dveh ali treh dneh. Čaka nas še ogromno dela in mislim, da bomo v kratkem pokazali drugačen obraz. Zdaj je dovoljeno le razmišljanje o Olimpiji. Vemo, kako želimo delati, čaka nas ogromno teka in gibanja v napadu ter obrambi in temu se bomo posvečali v prihodnje," je še dejal Šimundža.

Komentarjev 3
  • vico 16:25 04.oktober 2013.

    S TAKO IGRO LAH SAM ...POJMA NIMATE

  • vico 16:24 04.oktober 2013.

    LEJTE POHORCI PRVO MAL MN GA PIT POL PA MOGOCE...SAM STE ITAK ...NE SODITE V EVRPO SAM BLAMERATE SE BEDAKI

  • axl 12:22 04.oktober 2013.

    Blizu, ..., ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ..., če bi igral še dva dnai pa ne bi dal gola, kvečjemu fasal bi jih še več. OLEOLIMPIJA!!!!