Šport > Nogomet
20 ogledov

Mendy: Želim prvi evropski gol

Maribor Rubin Kazan Evropska liga Ljudski vrt Mendy Marcano Gregor Katič
Mariborčane po uvodnem porazu z Rubinom iz Kazana danes ob 21.05 čaka gostovanje pri zmagovalcu angleškega FA-pokala Wiganu. Ante Šimundža je s seboj na pot vzel 19 nogometašev.

"Imamo kakovostno ekipo z dobro miselnostjo. Lahko nam uspe, ob strokovnem štabu bodo pri pripravi pomagali tudi izkušenejši igralci v moštvu in verjamem, da se obeta zanimiva tekma,” je na novinarski konferenci v Wiganu poudaril Jean-Philippe Mendy, ki je povsem osredotočen na zanj prvo otoško preizkušnjo. 

Trdo sem delal, da bi bil pripravljen za takšno tekmo. Nisem še imel neposrednega stika z angleškim nogometom. Vem, da njihove ekipe veliko tečejo, igro temeljijo na fizični moči. Za vse nas bo to velik izziv, ki mu bomo kos. Imam pa tudi osebni cilj: po šestih zadetkih v državnem prvenstvu bi rad prvič zadel tudi v evropskem tekmovanju,” je pristavil gibljivi napadalec.

"Težko si privoščimo rošade"

Wigan goji tipični otoški nogomet, ogromno je dolgih podaj, predvsem na bočne položaje. Ogledali smo si precej njihovih tekem, dobili dobre informacije. Moramo se hitro, ustrezno odzvati. Če jim vsilimo našo igro, lahko pričakujemo pozitiven rezultat,” je tekmeca na kratko analiziral novi trener Maribora Ante Šimundža

Nekdanji trener Mure in Aluminija nima dvomov glede osnovne postavitve, ni pa še želel razkriti začetne enajsterice. “Selekcija je bila v zadnjih letih opravljena načrtno, za sistem, ki se je igral in ga fantje najbolj obvladajo. Manjše rošade so dobrodošle, a si jih je v tem trenutku težko privoščiti. Pri začetni enajsterici ostaja še kakšno odprto vprašanje, prehitro je za razkrivanje vseh zamisli,” je dejal Šimundža, ki je kot pomočnik Darka Milaniča z Mariborčani leta gojil začetno postavitev 4-4-2, ki jo je nekdanji trener Ante Čačić pogosto zamenjal za igro z enim napadalcem in okrepljeno sredino.

Eden bo moral na tribuno

Wigan Athletic je na prvi tekmi remiziral proti belgijskemu Zulteju Waregemu (0:0), Maribor je doma visoko izgubil z Rubinom iz Kazana (2:5). Angleži so po osmih kolih drugoligaškega angleškega tekmovanja na 13. mestu lestvice, po poškodbi se je na zelenice vrnil napadalec Marc-Antoine Fortuné. Njihov trener Owen Coyle ima še vedno nekaj težav s poškodbami. 

Šimundža je na pot v okolico Manchestra vzel 19 nogometašev, eden bo moral ostati na tribuni. V domovino nogometa so odpotovali: Jasmin Handanović, Marko Pridigar, Martin Milec, Aleš Mejač, Aleksander Rajčević, Arghus, Nejc Potokar, Mitja Viler, Željko Filipović, Damjan Bohar, Aleš Mertelj, Timotej Dodlek, Goran Cvijanović, Amir Dervišević, Matic Črnic, Dejan Mezga, Marcos Tavares, Jean-Philippe Mendy, Nusmir Fajić.

Evropska liga (skupina D), 2. kolo:

Ob 18.00:
Rubin Kazan – Zulte Waregem

Ob 21.05:
Wigan Athletic – Maribor

Lestvica: 1. Rubin 3 točke, 2. Zulte 1, 2. Wigan 1, 4. Maribor 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.