Šport > Nogomet
9 ogledov

Sindikati želijo spremembo delovnika med SP

Žurnal24 main
Nemčija je nora na nogomet. Tako ni posebej presenetljivo, da sta dva sindikata delavcev zaprosila za poznejše delovnike med svetovnim prvenstvom, ki se bo 12. junija začelo v Braziliji.

Tekme bodo na sporedu v poznem večernem in zgodnjem jutranjem terminu po srednjeevropskem času, zato so pri sindikatu zaposlenih v rudarstvu, kemični industriji in energetiki zaprosili za takšne delovne urnike, da bi se lahko delavci malce naspali pred odhodom v službo.

"Delodajalci in sveti delavcev bi se morali dogovoriti o takšnih delovnikih, da bi lahko, če je pač to mogoče, zaposleni spremljali tekme svetovnega prvenstva," je dejal Michael Vassiliadis, predsednik omenjenega sindikata.

Veliko tekem po 22. uri

Predsednik sindikata zaposlenih v gradbeništvu Robert Feiger pa predlaga, da bi se delovniki začeli pozneje, in sicer dan po tekmah nemške izbrane vrste, ki bodo na sporedu po deseti uri zvečer.

Veliko tekem na SP bo sicer prav ob 22. uri in ob polnoči po srednjeevropskem času zaradi časovne razlike z BrazilijoNemčija je naslov svetovnega prvaka osvojila trikrat, v Braziliji pa bo igrala v skupini G skupaj s Portugalsko, Gano in ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.