Šport > Nogomet
26 ogledov

Sir Alex: "Scholes eden največjih vseh časov"

Paul Scholes Reuters
Leto 2012 je zaenkrat leto veteranov, potem ko se je Thierryju Henryju v soboto s svojim prvim golom po povratku k Manchestru Unitedu pridružil legendarni Paul Scholes. "On je eden izmed največjih igralcev v zgodovini Uniteda," je po zmagi nad Boltonom od zadovoljstva predel trener Sir Alex Ferguson.

"Ta instinkt za gole ima že od otroštva. In spet mu je uspelo. Pojavil se je takrat, ko bi moral le uživati, stal je na sredini igrišča in nadziral reči," je po tekmi na Old Traffordu razlagal Sir Alex Ferguson, ki je Paula Scholesa tako šokantno vrnil v prvo ekipo Manchestra Uniteda pred mestnim derbijem z Manchestrom Cityjem, rdečelasi vezist pa je njegovo odločitev upravičil že na drugi tekmi po povratku, ko je začel tekmo proti Bolton Wanderers in zabil gol za 1:0. Scholes je na domačem stadionu zabil prvič po februarju leta 2009, zadnji gol v vseh tekmovanjih pa je zabil davnega avgusta 2010. Tokrat je po osemmesečni "upokojitvi" prvič začel tekmo in kljub 37 letom pokazal pot Unitedu, ki mu v zadnjih kolih Premier League ni šlo.

"On je eden izmed največjih igralcev v zgodovini Uniteda," je nadaljeval Ferguson. "O njem se je ta teden izreklo nekaj negativnih stvari, ampak ko vidite to predstavo, ko vidite tisto kakovost ... Tega ne izgubiš. Trdo je treniral zadnjih nekaj tednov in iz igre smo ga potegnili v pravem času. Ampak dal nam je več kot eno ure prave kakovosti, zabil gol in zdaj se je vrnil," je Ferguson še pristavil po Scholesovem 103. ligaškem golu. Po Old Traffordu pa je spet odmevalo: "Paul Scholes, he scores goals ..." (Paul Scholes, on zabija gole ...)

Kolca se po vsej verjetnosti ne samo Scholesovim kritikom, pač pa tudi njegovim oboževalcem, veliko katerih igra in trenira pri Barceloni. Trener Josep Guardiola je pred lanskoletnim finalom Lige prvakov večkrat poudaril, da bi Scholesa takoj vzel s seboj na Camp Nouu. "Če si premisli, če dvomi o upokojitvi, in če želi izkušnjo v tuji državi, potem lahko pride k nam," je takrat govoril Guardiola, potem ko je Scholes že med sezono napovedal, da bo to njegova zadnja v dresu Uniteda. "Izmed vseh pri Manchestru Unitedu bi izbral Scholesa – on je najboljši vezist svoje generacije. Zelo rad bi igral skupaj z njim," je še dodal Guardiola.

Komentarjev 1
  • bojovi 23:09 15.januar 2012.

    Scholsey je legenda in ne rabim omenjati da Man. Utd. takoj igra bolje ko so vezisti. :D