Šport > Nogomet
31 ogledov

Sir Alex: "Že tretjič izpadli zaradi sodnikov"

alex ferguson EPA
Jeza se je razkadila in Sir Alex Ferguson se je nasmejan pojavil pred sedmo silo le dva dni po tem, ko se je po izpadu njegovega Manchester Uniteda proti Real Madridu v Ligi prvakov protestno zavil v molk. "To je že tretjič, da smo izpadli po sodniški odločitvi," je bil nabrušen sicer nasmejani Ferguson.

Poleg zatrjevanja, da Wayne Rooney ne bo zapustil Manchester Uniteda, je Sir Alex Ferguson prvič javno spregovoril po bolečem izpadu iz Lige prvakovTorkov poraz proti Real Madridu in vse, kar se je zgodilo na Old Traffordu, je Fergusona namreč tako razhudilo, da je na novinarsko konferenco po tekmi poslal pomočnika Mika Phelana, zaradi česar ga čaka kazen Evropske nogometne zveze (Uefa). Njena pravila namreč od trenerjev zahtevajo odgovarjanje na vprašanja sedme sile pred in po tekmi.

Na novinarski konferenci poleg Unitedovega trening centra je Ferguson prišel nasmejan in novinarje vprašal, če želijo najprej "govoriti o nesmislih" (tekmi Lige prvakov) ali o "čem smiselnem". Govorilo se je seveda o vsem in še več, tudi večkrat premletem rdečem kartonu Portugalcu Naniju, po katerem je Ferguson besnel ob zelenici Old Trafforda.

"Težko je ohraniti zaupanje v igro, ko vidiš, kaj se je zgodilo v zadnjih nekaj letih. To je že tretjič, da smo izpadli po sodniški odločitvi," je bil oster Ferguson in pohvalil svojo lastno odločitev, da je na novinarsko konferenco poslal pomočnika Phelana.

Phelan na novinarski, Fergie ob vinu z Moujem

"Menil sem, da je bil dober čas za pogovor s Joséjem (Mourinhom) ob kozarcu vina, da se malo sprostim. Mislim, da je bila pravilna odločitev, da se pojavi Mike. Bil je miren, zelo dober pred novinarji. Še večkrat ga bom poslal," je dejal škotski strateg. Pristavil je še, da je bil že pred tekmo "zelo zaskrbljen" zaradi sodnika Cüneyta Çakirja, ker je v preteklosti pogosto kazal rdeče kartone angleškim ekipam.

"Bil sem zelo zaskrbljen," je dejal Ferguson, a kasneje ustavil vprašanja glede torkove tekme, češ da "ne želi živeti v preteklosti". Škota in njegovo moštvo zdaj čaka pokal FA, kjer se bodo rdeči vragi v nedeljo pomerili s Chelseajem, medtem ko tudi v Premier League pred aktualnimi prvaki in mestnimi sosedi Manchester Cityjem vodijo za ogromnih 12 točk.

"Ko analiziraš vse skupaj v jutranjem hladu potem ugotoviš, da moraš za dobro Manchester Uniteda le nadaljevati z vsem skupaj, zdaj ne moremo storiti ničesar. Sčistil sem si misli, to je le še en dan v zgodovini kluba, ni dober dan, toda še en dan. Moja naloga je zdaj ta, da poživim svojo četo, ki je bila v torek fantastična," je dodal trener Uniteda.

United bo dvignil zadnjice

Ferguson je še razkril, da je Ryan Giggs, ki je proti Realu v fantastičnem slogu odigral 1000. tekmo v karieri, "opravil svoj del naloge" in v nedeljo ne bo igral. Škotski trener je tudi obljubil, da se United ne bo predal.

"Lahko storiš veliko stvari, ko izgubiš tekmo, ampak ena od stvari, ki jih ne bomo storili je, da bi se predali. Dvignili bomo zadnjice in storili vse, da bi bili dobro pripravljeni za nedeljo," je še zaključil Sir Alex.

Komentarjev 2
  • bojovi 21:01 08.marec 2013.

    SAF ima prav, prva tekma pristransko sojenje (Varane rdeči ki ga ni dobil), povratna Nanijev nezaslužen rdeči. Platini liga.

  • JackD 16:21 08.marec 2013.

    [i]Težko je ohraniti zaupanje v igro, ko vidiš, kaj se je zgodilo v zadnjih nekaj letih.[/i]Kaj se je pa zgodilo? United ni več favorizian pri sodnikih? Tudi v ang. dosti manj, kot je bil? To je pa res ...prikaži več sramota za nogomet!!