Šport > Nogomet
25 ogledov

Škandalozno odkritje v prostorih zveze

Slovensko politiko še vedno vznemirja domnevno nezakonito prisluškovanje Janši i Žurnal24 main
V prostorih Grške nogometne zveze (EPO) so odkrili skrite kamere in prisluškovalne naprave, kar je po besedah Mednarodne nogometne zveze (Fifa) ''velik udarec za grški nogomet.''

Sejam vodstva grške nogometne zveze so v minulih letih sistematično prisluškovali. V pisarnah zveze, ki ima sedež v Atenah, so namreč našli številne naprave za prisluškovanje, kdo jih je tja postavil, pa zaenkrat ni znano.

Kot so dejali predstavniki zveze, so prisluškovalne naprave našli tudi v prostorih pripravljalnega centra grške nogometne reprezentance v predmestju Aten Agios Kosmas. Ves dokazni material bo zveza zdaj posredovala pristojnim organom. Lani je moralo celotno vodstvo grške nogometne zveze odstopiti. Zamenjala ga je začasna uprava.

''Zadevo predajamo sodnim oblastem''

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je za potrebe preiskave domnevnih nepravilnost pri delovanju EPO imenovala komite, ki za zdaj neznanim storilcem očita sistematično in večletno prisluškovanje trenerjem in reprezentantom.

''Komite z jezo, velikim razočaranjem in občutkom sramu javno oznanja nove ugotovitve, ki potrjujejo operacijo EPO, da bi z različnimi mehanizmi nadzorovala zaposlene, nogometaše in trenerje. Zadevo predajamo sodnim oblastem,'' so sporočili predstavniki Fife in dodali: ''Izsledki so velik udarec za grški nogomet in v najboljšem interesu vseh vpletenih je, da spregovorijo in ničesar ne prikrivajo.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.