Šport > Nogomet
16 ogledov

Skomina bo miril Borussio in Real

Damir Skomina Džagoev Honda Viktoria Plzen CSKA Moskva EPA
Najboljši slovenski sodnik Damir Skomina bo jutri delil pravico na Westfallenstadionu v Dortmundu.

Uefa je danes potrdila, da bo jutrišnjo povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov med dortmundsko Borussio in madridskim Realom sodil Damir Skomina. V letošnji sezoni slovenski sodnik še ni delil pravice nobenemu od obeh vpletenih klubov. Na stadionu nemških podprvakov bo več kot 80.000 gledalcev gotovo spet ustvarilo peklensko vzdušje.

Koprčan je v dosedanjih srečanjih Realu prinesel srečo. Madridčanom je sodil na treh tekmah, vse tri so Los Blancos dobili. Po vrsti so pod budnim očesom Damirja Skomine padli amsterdamski Ajax, francoski Lyon in Manchester City

V Londonu glavni Proença

Real bo v Vestfaliji branil prednost treh zadetkov (3:0), ki si jo je priigral na stadionu Santiago Bernabéu. V lanski sezoni so Nemci v polfinalu ugnali Špance, potem ko so doma zmagali s 4:1, v gosteh pa klonili z 2:0. Drugo torkovo povratno tekmo četrtfinala med londonskim Chelseajem in Paris Saint-Germainom bo sodil Portugalec Pedro Proença. Francozi branijo dva gola naskoka (3:1).

Skomina je sicer pred nekaj meseci presenetljivo ostal brez nastopa na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, potem ko je Uefa objavila seznam sodelujočih evropskih sodnikov. Primorec je sicer že nekaj let med elitnimi evropskimi delilci pravice, ki sodijo najprelomnejše tekme sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.