Šport > Nogomet
27 ogledov

Skomina med elito: kaj pa kolegi?!

Mura Olimpija Skomina sodnik Vršić Anđelković Saša Despot
Torkovo tekmo Lige prvakov med Napolijem in Manchestrom Cityjem bo na enem najbolj vročih stadionov na svetu, neapeljskem kotlu San Paolo, kot glavni sodnik vodil najuglednejši slovenski delilec pravice Damir Skomina. Po vikendu v domačem prvenstvu, kjer sta njegova kolega Matej Jug (Domžale – Olimpija) in Miran Bukovec (Maribor – Koper) razhudila poraženi moštvi, bo Skomina spet reševal čast in slavo slovenske sodniške scene.

Kot vedno bosta ekipo glavnega sodnika Damirja Skomine tudi v Neaplju sestavljala stranska sodnika Primož Arhar in Marko Stačin, ki se jima bodo pridružili še četrti sodnik Slavko Vinčič ter asistenta Dragoslav Perič in Roberto Ponis. Tekma med domačim Napolijem (pet točk) in Manchestrom Cityjem (7) bo v skupini A ključna za končno drugo mesto, saj obe moštvi dve koli pred koncem zaostajata za vodilnim Bayernom Münchnom (10), ki si bi napredovanje in prvo mesto zagotovil z zmago nad zadnjim Villarrealom (0).

Skomina je letošnjo sodniško sezono v Ligi prvakov začel na tekmi Benfica – Manchester United (14. septembra/1:1), pred torkovim obračunom pa je sodil še na tekmi Marseille – Arsenal (19. oktobra/0:1). Primorec je letos član t. i. major elite skupine sodnikov, kjer je zbranih deset najboljših delilcev pravice, med katerimi bodo proti koncu sezone izbirali kandidate za sojenje najbolj ključnih tekem, tudi finala Lige prvakov. Poleg Skomine so tu še Frank De Bleeckere (Belgija), Howard Webb (Anglija), Felix Brych (Nemčija), Wolfgang Stark (Nemčija), Viktor Kassai (Madžarska), Nicola Rizzoli (Italija), Björn Kuipers (Nizozemska), Pedro Proença (Portugalska) in Carlos Velasco Carballo (Španija).

In medtem, ko se Skomina druži z elito, je preostanek slovenske sodniške scene pod rednim plazom kritik. Samo prejšnji teden je Matej Jug na tekmi med Domžalami in Olimpijo Ljubljano močno razhudil tako navijače kot trenerja domačih Darka Birjukova, ko je zaradi domnevnega simuliranja izključil Mitjo Zatkoviča, na Štajerskem pa naj bi Miran Bukovec, vsaj po mnenju trenerja Kopra Milivoja Bračuna, usodno vplival na potek tekme v Ljudskem vrtu. Vijoličasti so imeli na voljo enajstmetrovko, Dejan Mezga pa je zabil gol po tem, ko je bil vsaj za vsaj pol metra v prepovedanem položaju. Vse to in še sploh nismo omenili epizode v Lendavi, ko je pred mesecem dni sodnik Mitja Žganec pokazal kar štiri rdeče kartone, zelenico pa zapuščal v spremstvu policije ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.