Šport > Nogomet
29 ogledov

Slovenci boljši od Japonske

Futsal, Slovenija, Igor Osredkar www.futsal.si/Drago Perko
Slovenska reprezentanca v futsalu je na 236. uradni tekmi v Kidričevem strla odpor žilavih Japoncev in prišla do prepričljive zmage s 5:2. Gostje bodo imeli v torek v Velenju priložnost, da se znova pomerijo s slovensko ekipo.

Pred začetkom tekme med Slovenijo in Japonsko je Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik KMN pri NZS, podelil Alenu Fetiću zlato žogo. To je priznanje, ki ga prejme najboljši igralec v minulem koledarskem letu. Premierno so podelili tudi nagrado za najboljšega igralca do 21 let - šla je v roke Nejca Hozjana.

Slovenija je tokrat dobro začela tekmo in v prvem pravem napadu povedla 1:0. Kapetan Igor Osredkar je ukradel žogo na sredini in mojstrsko zaposlil Kristjana Čujca, ki je Slovenijo popeljal do prednosti.

Japonci so hitro vzpostavili ravnotežje, na tem mestu velja omeniti strele Murote, a je bil Damir Puškar na mestu. V 9. minuti je svoj 30. nastop v dresu Slovenije kronal z golom Matej Fideršek, ki ga je z globinsko podajo našel klubski soigralec in dobitnik zlate žoge Fetić. Japoncem tudi to ni vzelo volje - v 13. minuti je slovensko mrežo rešil Tilen Štendler, ki je na golovi črti odbil žogo v polje, 2:0 pa je bil tudi končni rezultat polčasa.

Tekma se je razživela v 24. minuti, ko so gostje znižali prek Shimizuja. Zdelo se je, da je imel Japonec pri tem tudi pomoč enega od slovenskih igralcev, ki ga je žoga oplazila in matirala Puškarja. A hitro je sledil tretji gol Slovenije, Čujec se je ostresel trojice Japoncev in z natančnostjo našel Roka Mordeja, ki je v padcu žogo zabil v gol. Čez tri minute so Japonci prišli na 3:2 preko Murote. To pa je dodatno vzpodbudilo ekipo selektorja Andreja Dobovičnika, ki je v 30. in 32. minuti navdušila zbrane v Kidričevem.

Po lepem strelu Mordeja je japonski vratar Sekiguchi odbil v kot, ki ga je izvedel Tilen Štendler. Slednji je našel Fetića, ta pa je z lepim strelom matiral Japonce. Piko na i je postavil Mordej, ki mu je vnovič podal klubski soigralec Čujec.

"Dolgo časa že nismo odigrali take tekme. Ena boljših v zadnjem času. Vse je bilo po pričakovanju. Zoperstavili smo se izvrstni Japonski. Reprezentanca pa je odgovorila izvrstno, tako v obrambi kot v napadu smo reagirali zelo dobro in bili kos gostom, ki so bili zelo gibljivi. Zelo sem zadovoljen. Sedaj pa je pomembno, kako bomo odigrali jutri in v četrtek," je po dvoboju dejal selektor Dobovičnik.

Ekipi se bosta jutri pomerili v Velenju ob 19. uri, v četrtek pa še v Laškem ob 18. uri. Vstop je prost.

Slovenska reprezentanca bo prosto sredo namenila promocijski dejavnosti, saj bo ob 11. uri sodelovala pri postavitvi uradnega odštevalnika. V sredo, 5. aprila bo 300 dni do začetka Eura v Sloveniji. Prireditev bo potekala v Ljubljani v Hiši športa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.