Šport > Nogomet
10 ogledov

Slovenci pristali z zamudo!

Stadion Artemio Franchi Firence
1/6
Saša Despot
Slovensko nogometno reprezentanco v torek (ob 20.45) čaka tekma za biti ali ne biti. Na stadionu Artemio Franchi v Firencah bodo varovanci selektorja Matjaža Keka proti Italiji reševali, kar se še rešiti da v kvalifikacijah za Euro 2012. Nanje čaka vroča prestolnica Toskane, toda Slovenci so prispeli z enourno zamudo, uradni trening pa začeli pol ure kasneje po predvidevanjih. Novice vam na zurnal24.si prinašamo direktno iz Firenc!

"Kdo sploh igra, če lahko vprašam?" nas je pozdravila lastnica prenočišča, le streljaj od stadiona Artemio Franchi, kjer bo v torek na sporedu kvalifikacijska tekma za nastop na Euru 2012 med domačo Italijo in Slovenijo. Azzurri, ki jih vodi lokalni junak in dolgoletni trener Fiorentine Cesare Prandelli, se na tekmo z izbranci Matjaža Keka pripravljajo v bližnjem Covercianu, obe reprezentanci pa danes zvečer čaka uradni trening na mestnem ("komunalnem") stadionu.

Ne zdi se, da bi tekma s sosednjo Slovenijo prebivalcem Firenc povzročala pretirane preglavice. Promet je katastrofalen ("Zaradi ravnokar končanih počitnic, zaradi katerih so vozniki še bolj nervozni," razloži lastnica), medtem ko o prihajajoči tekmi pred stadionom pričajo samo številna televizijska vozila in kamioni ter poročevalec SKY Italie, ki se je ravno pripravljal za vklop.

Precej zastareli stadion Artemio Franchi je dal skozi že vsaj nekaj lepotnih operacij, a že po ogledu njegove okolice je jasno, zakaj vedno manj Italijanov hodi na klubske tekme. V domu dvakratnih državnih prvakov Fiorentine, ki jo vodi nekdanji srbski as Siniša Mihajlović, je v lanski sezoni zablestel tudi slovenski reprezentant Josip Iličić. S spektakularnim zadetkom je Palermu pomagal do gostujoče zmage (1:2).

Toda na severovzhodu mesta je nekoč brcal še nekdo večji, mnogo večji. Argentinec Gabriel Omar Batistuta je v vijoličnem dresu postal idol Firenc, dolgolasi Južnoameričan pa je za časa bivanja v Toskani postal eden najboljših napadalcev v zgodovini Serie A.

Takole je nekoč zabijal "Batigol":

 

Takole ga je Fiorentini v Firencah zabil Josip Iličić:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.