Šport > Nogomet
19464 ogledov

Slovenec odigral prvo tekmo za nov klub in zabil štiri gole

Ester Sokler Profimedia
Slovenski napadalec je že navdušil.

Brestaničan Ester Sokler, nekdanji nogometaš Krškega, Brežic, Celja in Radomelj, je blestel v drugi polovici minule sezone in si z dobrimi predstavami v slovenskem prvenstvu priigral prestop v najmočnejško škotsko ligo. Postal je član štirikratnega prvaka in sedemkratnega pokalnega zmagovalca Aberdeena, ki je v sezoni 1982/83 osvojil tudi takratni pokal Uefa.

Napadalec je za klub, ki je član najmočnejše škotske lige vse od leta 1905, debitiral na pripravljalni tekmi proti nižjeligašu Turiff Unitedu FC. V minuli sezoni tretjeuvrščeni klub prvenstva, zaostal je le za glasgowskima velikanoma Celticom in Rangers, je slavil s kar 9:0, 24-letni Slovenec pa je povsem navdušil privržence Aberdeena. Zabil je štiri zadetke, odigral je sicer le drugi polčas.

Ester Sokler | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ester Sokler je najboljši napadalec na svetu," je bil po tekmi prepričan eden od navijačev, drugi je Soklerju napovedal osvojitev zlate žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.