Šport > Nogomet
3702 ogledov

Slovenec se je opravičil, ker je izločil Izrael

Primož Gliha Profimedia
Za izraelske nogometaše je bil usoden poraz proti izbrani vrsti, ki jo vodi bivši slovenski reprezentant.

Reprezentanca Izraela je praktično ostala brez možnosti za neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo. V veliki meri je za to zaslužen poraz z 0:1, ki so ga Izraelci doživeli proti izbrani vrsti Kosova. To vodi nekdanji slovenski reprezentančni napadalec Primož Gliha.

Edini zadetek na tekmi v Prištini je padel v 41. minuti, ko je mrežo nasprotnika zatresel član turškega Beşiktaşa Milot Rashica.

Gliha, ki je v preteklosti vodil tudi slovensko mlado reprezentanco, a jo moral zapustiti zaradi skrhanih odnosov z nogometaši, je nekaj dni po tokratnem dvoboju izjavil, da mu je žal, ker je s svojimi izbranci kriv za neuvrstitev Izraela na Euro 2024. "

Vem, da bo zvenelo čudno, ampak občutki so bili po tekmi mešani. Bil sem vesel zaradi zmage, ampak globoko v sebi pa sem čutil, da mi je žal, ker smo premagali Izrael, ki je tako izpustil priložnost za preboj na evropsko prvenstvo," je s svojo izjavo marsikoga presenetil napadalec, ki je leta 1997 v Splitu dosegel tri zadetke proti Hrvaški na tekmi, ki se je končala s 3:3. Slovenci so zaostajali za dva zadetka, nato pa je Gliha v polno zadel v 65. in 67. minuti ter postavil končni izid.

Več kot četrt stoletja kasneje je Gliha s svojo izbrano vrsto trenutno na četrtem mestu v skupini I. V njej sta po 16 točk zbrali Švica in Romunija, 12 Izrael, 10 pa Kosovo. Belurija ima šest točk, Andora dve.

Komentarjev 3
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:26 19.november 2023.

    Gliha, Gliha ti si pa res tipičen fuzbaler brez pameti! Zaradi te izjave bi moral v zapor, sicer pa nikoli ni bil preveč brihten! Zakaj Izraelu tako kot so Rusiji ne prepivedo sodelovanje na vseh špirtnih prireditvah! Izraelci izvajajo genocid ...prikaži več nad Palestino in nobeden nič!? A bo že kdo ustavil te morilce otrok, žensk in ostalih nedolžnih ljudi!?

  • Šustet 19:43 18.november 2023.

    Gliha, nisi glih bister, podržavaš morilce 4000 otrok???

  • Idioti 22:16 17.november 2023.

    Za fuzbalere je znano , da jim jezik opleta brez kontrole možganov . Vidiš meni pa ni žal ampask se neizmerno vesel vsega kar slabega doleti to drhal !