Šport > Nogomet
370 ogledov

Uefa izrekla kazni za Srbijo in Hrvaško

navijači, Srbija Profimedia
Srbija na odločilni tekmi brez navijačev.

Srbsko nogometno reprezentanco je zaradi izgredov navijačev, ki so med drugim gostujočim privržencem ukradli zastavo, in številnih drugih organizacijskih napak na tekmi proti Črni gori, Evropska nogometna zveza (Uefa) kaznovala z eno tekmo brez navijačev, poleg tega pa bo morala srbska nogometna zveza plačati še 89.500 evrov.

Srbija bo tako brez navijaške pomoči na odločilni tekmi za preboj na evropsko prvenstvo proti Bolgariji v Leskovcu, čeprav Srbi že napovedujejo, da bodo izkoristili možnost, da si tekmo ogledajo otroci do 14. leta starosti. Srbi bodo za uvrstitev na prvenstvo v Nemčijo proti Bolgarom potrebovali remi.

Uefa je kaznovala tudi črnogorsko zvezo, zaradi navijaškega žaljenja ter zaradi škode, ki so jo navijači povzročili v Beogradu, bodo morala plačati 20.000 evrov, zveza za naslednjo tekmo ne bo smela prodajati vstopnic, poleg tega pa se mora s srbsko zvezo dogovoriti o poravnanju škode za uničevanje sedežev.

Nekoliko bolje kot Srbi so jo odnesli Hrvati. Zaradi ustaških vzklikov na tekmi proti Turčiji v Osijeku bodo morali plačati 30.000 evrov, na prvi domači tekmi pa bodo morali zapreti del tribune, ki vsebuje vsaj 6000 mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice