Šport > Nogomet
13310 ogledov

Velik zasuk! Čeferin popustil, Rusi ostajajo brez ...

Aleksander Čeferin Profimedia
Še naprej brez ruskih ekip v Uefinih tekmovanjih ...

Evropska nogometna zveza Uefa se je odpovedala načrtu o reintegraciji ruskih ekip do 17 let v mednarodna tekmovanja. 

Izvršni odbor Uefe je konec septembra Uefino administracijo pozval k preučitvi tehničnih rešitev za ponovno vključitev ruskih reprezentanc do 17 let v kvalifikacije za zaključna turnirja, ki bosta na Cipru in na Švedskem prihodnje leto.

Številne nogometne zveze, vključno z angleško, se z načrtom o reintegraciji ruskih ekip niso strinjale in so poudarile, da se njihove reprezentance z ruskimi ne bodo merile v nobenem primeru.

Uradno bi morali reintegracijo potrditi na današnjem zasedanju izvršnega odbora, a je Uefin predstavnik za stike z javnostmi dejal, da so načrte o ponovni vključitvi ruskih reprezentanc umaknili, saj da niso našli ustreznih tehničnih rešitev.

Svet Mednarodne nogometne zveze je prejšnji teden prav tako odobril vrnitev ruskih ekip v njena tekmovanja, a je ta odločitev zdaj nepomembna, saj na svetovna tekmovanja vodijo evropske kvalifikacije, v teh pa Rusov še ne bo.

Tako Fifa kot Uefa sta prepovedali nastope ruskih ekip februarja lani, le nekaj dni po začetku ruske invazije na Ukrajino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Idioti 09:24 11.oktober 2023.

    Odvetnik in pravnik.g. Čeferin . Pravo in pravice izvirajo iz PRAVNE PRAKSE , to verjetno veste bolj kot jaz . Sedaj vas pa sprašujem , kdaj so USA zaradi Vietnama , Libije , Iraka itd prepovedaki sodelovanje na katerikoli športni ...prikaži več prireditvi . Prosim navesite samo EN PRIMER !

  • atamama 07:01 11.oktober 2023.

    Zanimivo vendar bi novnarju predlagal malo zgodovine ..... Sankcje proti Rusiji so se začele s prepovedmi na športnem področju. Zakaj? Da bi pohodili ponos Rusov ali da bi omogočili nekaterim narodom več medalj? Ja hudič je, ko politika tekmuje na ...prikaži več OI in svetovnih prvenstvih. Saj se spomnimo iz zgodovine, 3 rajh in tekmovanje. Naj novinarji preberejo kopije časopisov iz tistih časov Nemčije in primerjajo s svojim današnjim pisanjem. Zelo podoben moto, kajne?

  • slavauk22 23:24 10.oktober 2023.

    hvala bogu tile si ne zalužijo niti ime države......naj kar ostanejo svoji kameni dobi

Sorodne novice