Šport > Nogomet
15817 ogledov

Razkol se poglablja: Nemci podprli Čeferina

Aleksander Čeferin Profimedia
Nemški nogometni veljaki so v nasprotju s sedmimi drugimi evropskimi zvezami podprli prizadevanja Aleksandra Čeferina za ponovno vključitev mladih ruskih nogometašev v mednarodna tekmovanja.

Nemška nogometna zveza (DFB) bo sledila Evropski nogometni zvezi (Uefa) pri vključevanju mladih ruskih ekip v mednarodna tekmovanja, je sporočila DFB po petkovi seji, poroča nemška javna radiotelevizija ZDF.

Uefa je lani prepovedala tekmovanja vsem ruskim nogometnim ekipam kot odgovor na vojaški napad Moskve na Ukrajino. Prejšnji mesec je sporočila, da bo preučila možnost, kako bi reprezentance do 17 let naknadno vključili v tekmovanja, čeprav so žrebe že opravili brez Rusije.

Ruske ekipe ne bodo smele igrati na ruskem ozemlju, prav tako na tekmah ne bodo dovoljeni ruski simboli, kot so zastava, himna in nacionalna igralna oprema.

Aleksander Čeferin Uefa Šport Čeferin odločil, Angleži, Švedi, Poljaki in Ukrajinci so se mu uprli

Ukrajinska nogometna zveza je konec septembra vsem evropskim zvezam poslala pismo, v katerem jih naproša, naj ne upoštevajo odločitve Uefe. Anglija, Švedska, Danska, Finska, Norveška, Latvija, Litva in Poljska so napovedale, da njihove ekipe ne bodo igrale proti ruskim ekipam. Drugače se je odločila nemška zveza.

"Izvršni odbor DFB bo sledil odločitvi Uefe," je v sporočilu navedel predsednik DFB Hans-Joachim Watzke. Za to je glasoval tudi legendarni Karl-Heinz Rummenigge, ki je tudi član izvršnega odbora Uefe. Izpostavil je, da so otroci žrtve vojne in jih ne bi smeli dodatno kaznovati.

"Mladi nogometaši niso nič krivi. Ne bi smeli ogovarjati za dejanja njihove vlade," je morebitno dovoljenje mladim ruskim nogometašem pred časom komentiral tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Kmodri 15:37 01.oktober 2023.

    Čeferin je Putlerjev plačanec!

  • Tadej 14:33 01.oktober 2023.

    Odzagat Ukrajince, pa bo mir.

  • alojz73 13:06 01.oktober 2023.

    Te Ukrajince je treba odj...t,,ker že vse povsod serjejo.Naj izvajajo protiofenzivo v drugo pa se naj ne vtikajo.