Šport > Nogomet
5941 ogledov

Čeferin zahteva podporo v boju proti 'petim odstotkom idiotov'

Aleksander Čeferin Epa
Čeferin zahteva več podpore v boju z "navijaškimi idioti".

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin od politike zahteva večjo podporo proti "petim odstotkom idiotov" na nogometnih stadionih, izjavo Čeferina na današnji okrogli mizi na Frankfurtskem knjižnem sejmu povzema nemška tiskovna agencija dpa.

"Petindevetdeset odstotkov navijačev so ljudje, ki ljubijo nogomet. Le majhen del pa zlorablja pozornost, ki jo ima nogomet, in tam prikazuje svoje idiotske ideologije. Proti temu skušamo ukrepati, ampak pri tem potrebujem podporo vlad."

Čeferin pri svojih razlagah ni ostal le pri teoriji. Kot primer je izpostavil kvalifikacijsko nogometno tekmo za EP 2024 med Hrvaško in Latvijo (5:0), kjer je skupina hrvaških navijačev izobesila prepovedano ustaško zastavo iz obdobja druge svetovne vojne: "Vsi so končali v zaporu. Morda je res čas, da ukrepamo proti tem idiotom." Uefa je hrvaško zvezo takrat kaznovala z denarno kaznijo in s pogojno kaznijo izključitve dela navijačev na naslednji tekmi.

Še enkrat pa je Čeferin izpostavil tudi nogomet kot svetel družbeni zgled: "Na igrišču te nihče ne vpraša, od kod si, v kaj veruješ in kakšna je tvoja spolna usmerjenost. Na igrišču ni razlik. Če nisi talentiran in dovolj hiter, ne boš igral, pa tudi če si kraljevi sin."

Šestinpetdesetletni Čeferin pa na knjižnem sejmu ni mogel povsem mino knjig, zato je o sebi razkril tudi: "Počasi sem spet začel prebirati knjige. Če zvečer bereš, zaspiš kot angel."

Komentarjev 3
  • Ogledalce 07:59 21.oktober 2023.

    Prej bo vecni mir v gazi kot da bo kdo idiotom karkoli dopovedal 🤣

  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:26 20.oktober 2023.

    Na prave se je obrnil, ravno politika je danes segment, kjer prevladuje idiotizem!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:10 20.oktober 2023.

    In kakšno podporo zakteva?

Sorodne novice