Šport > Nogomet
50 ogledov

Slovenija na nogometni SP estradnikov

Estradniki Reprezentanca estradnikov Slovenije
Moskva bo letos od 2. do 12. junija gostiteljica nogometnega svetovnega prvenstva umetnikov in glasbenikov. Edinstven dogodek, ki bo pod isto streho skupaj z veliko humanitarno akcijo za pomoč bolnim otrokom, so poimenovali Art-football 2013. Med 16 ekipami z vsega sveta so si nastop zagotovili tudi Slovenci.

Slovenci bodo igrali v skupini D, kjer so še Nizozemska, Izrael in Ukrajina. V nadaljnje tekmovanje oziroma v polfinale pa vodi le prvo mesto v skupini. Okostje slovenske ekipe sestavljata nekdanja reprezentanta Đoni Novak in legendarni kapetan Maribora Grega Židan, ki je zaigral za kar tri reprezentance (Jugoslavijo, Hrvaško in Slovenijo).

Za Češko bo nastopil nekdanji zvezdnik Juventusa Pavel Nedvěd, tudi Brazilci imajo skritega asa v rokavu, saj pravila tekmovanja dovoljujejo, da v vsaki reprezentanci lahko nastopita dva bivša nogometaša.


Selektor slovenske reprezentance "estradnikov" je Slaviša Stojanović, odličen glasbenik in nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance, njegov pomočnik pa Magnifico. Med imeni nogometašev so glasbeniki Milan Pečovnik - Pidži, Miro Todosovski, Omar Naber, Rafael Zupanc - Raf, Nenad Čirjak, Primož Lajovec, Enver Čirič, Matej Selan in Damir Lisica, Domen Vidic, režiser Slobodan Maksimović, igralec in pisatelj Matjaž Pikalo, športni novinar Tomaž Klemenčič, nekdanji nogometaš, glasbenik in producent Franc Matjašič - Nani in vratarja Tomaž Strgar in glasbeni menedžer Jani Jerant. Seznam slovenske vrste še ni dokončen. Slovenska sodniška trojka na SP pa bo Čazim Sabotić, Tilen Strgar in Jaka Štrus.


Slovence prva tekma čaka 4. junija na stadionu Torpeda proti Nizozemski, drugi obračun bo 6. junija na stadionu Krila Sovjetov proti Ukrajini, zadnjo tekmo v skupini pa igrajo 8. junija proti Izraelu. Polfinalne tekme so na sporedu 10. junija, veliki finale, ki bo na stadionu Torpeda v Moskvi, pa bo 11. junija ob 17. uri z neposrednim televizijskim prenosom.

Skupina A:
BRAZILIJA
SLOVAŠKA
POLJSKA
ESTONIJA

Skupina B:
RUSIJA
NEMČIJA
ANGLIJA
JAPONSKA

Skupina C:
ROMUNIJA
TURČIJA
KOREA
ČEŠKA

Skupina D:
UKRAJINA
IZRAEL
NIZOZEMSKA
SLOVENIJA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.