Šport > Nogomet
65 ogledov

Slovenija premagala San Marino po slabem prvem polčasu

Slovenija, San Marino Anže Petkovšek
Po slabem prvem polčasu Slovencev, sta v drugem polčasu za Slovenijo zadela Cesar (54.) in Pečnik (74.).

Slovenija si želi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo v nogometu 2016 v Franciji končati še z enim uspehom proti San Marinu. V tekmi v domačih Stožicah so izbranci slovenskega selektorja Srečka Katanca ekipo iz San Marina premagali s 6:0. Gole so v tekmi spomladi dosegli Branko Ilić, Andraž Struna, Kevin Kampl, Josip Iličić, Milivoje Novaković in Dejan Lazarevič.

Za slovensko ekipo ponovno ne bo nastopil poškodovani Novaković, lahko bi se ji pa pridružil spet Kampl, ki zaradi kazni na zadnjih ne smel igrati.

Izid manj zanimiv, pomembne informacije

Na novinarski tekmi pred tekmo s San Marinom je Katanec novinarjem povedal, da si nad San Marinom želi zmago, a ga še bolj zanimajo pomembne informacije o igralcih in njihovi formi pred dodatnimi kvalifikacijami, ki bodo sredi novembra.

Za tekmo proti San Marinom se je Katanec odločil, da bo Samirja Handanovića v vratih zamenjal z Janom Oblakom. Zadnjo vrsto bodo ponovno sestavljali Struna, Miral Samardžić, Boštjan Cesar, in Bojan Jokić. Pred njimi bodo igrali vezisti Valter Birsa, Jasmin KurtićRene Krhin in Andraž Kirm. Iličić bo skupaj z Robertom Berićem napadal.

Za ekipo San Marina pod vodstvom Pierangela Manzarolija bodo nastopili Slovencem nekoliko manj znani igralci. Vrata bo branil Aldo Simoncini iz sanmarinskega kluba Libertas. Pred njim bodo kazenski prostor varovali Manuel Battistini, Mirko PalazziDavide Simoncini, Cristian Brolli inCarlo Valentini. Vezistom po podajal Nicola Chiaruzzi, ki bo zavzel pozicijo pred obrambo. Pred njim se bodo igrali trije vezisti  Matteo Vitatioli, Jose Hirsch in Alex Gasperoni. V konici napada pa bo Andy Selva.

Prvi polčas Sanmarincem, a brez gola

Že v prvih petih minutah je bilo očitno, da se želijo Sanmarinci z vsemi močmi obraniti gola. V kazenskem prostoru je komaj prostora za podajo. Slovenci so nekajkrat sprožili na gol, a zaenkrat vratar Simoncini še ni storil napake.

Prvi rumeni karton tekme je v 12. minuti zaradi igre z roke dobil Sanmarinec Gasperonija. Prekršku je sledil prosti strel z meje kazenskega prostora za Slovence, a je Kirm nameril čez nasprotnikov gol.

Najlepša priložnost prvih 25. minut pa je pripadala Sanmarincem. Po prostem strelu Vitaiolija je  Oblak obranil strel Hirscha, a je zaradi zmede med slovenskimi igralci imel priložnost za strel še sanmarinski napadalec Selva, ki je le za nekaj centimetrov zgrešil vrata.

V 36. minuti je bilo še enkrat nevarno pred golom Slovencev. Vitaioli je z nekaj deset metrov sprožil na gol, strel pa je obranil Oblak.

Prvi polčas je pripadal Sanmarincem, saj Slovenci sploh niso imeli nevarne priložnosti.

Slovenci hitrejši in uspešnejši

Na začetku druge polovice je Katanec zamenjal kar dva igralca. Z igrišča sta šla Iličić in Berić, namesto njiju pa bosta igrala Nejc Pečnik in Tim Matavž. Sveža napadalca sta hitro prišla do priložnosti, ena boljših je bila prva prava priložnost Slovencev na tekmi v 47. minuti: po prostem strelu Birse, je z glavo poizkušal Pečnik, a žal prek vratnice.

Nekaj minut kasneje je poizkušal še Matavž, ki je 49. minuti ostro streljal na golm, a je udrec branil sanmarinski vratar.

Prvi gol tekme je za Slovence dosegel kapetan Cesar v 54. minuti po dobri podaji iz kota Kirma. Le nekaj minut je nevarno na vrata meril tudi Kurtić od daleč, a je udaril mimo sanmarinskih vrat.

Drugi gol tekme je v 74. minuti z glavo zadel Pečnik po dobri podaji Jokića v kazenski prostor Sanmarincev.

Kvaliifikacije za EP 2016 v Franciji, 10. tekma:

San Marino : Slovenija 0:2 (0:0)
Cesar (54.), Pečnik (74.)

San Marino: A. Simoncini, Valentini (73./Della Valle), Brolli, D. Simoncini, Battistini, Palazi, Chiaruzzi, Gasperoni, Vitaioli (91./Mazza), Hirsch, Selva (71./Rinaldi)

Slovenija: Oblak, Struna, Cesar, Samaradžić, Jokić, Krhin, Kurtić, Birsa, Kirm (70,/Lazarević), Iličić (46./Pečnik), Berić (46./Matavž)

Komentarjev 3
  • Avatar mike1968
    mike1968 14:43 13.oktober 2015.

    Klasika...aroganca na višku in veliko krivcev...http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/146193/nogomet-slovenija-litva-kavc-analiza-xnova analiza še sledi ;)

  • macko 05:02 13.oktober 2015.

    nekoč "strateg", danes že filozof ? nega sjat.tale fuzbal je mučenje žoge, samega sebe, in gledalcev. na srečo imamo več programov, kot v alabaniji..

  • Avatar mike1968
    mike1968 21:14 12.oktober 2015.

    grozljivo....http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/146193/nogomet-slovenija-litva-kavc-analiza-x