Šport > Nogomet
1504 ogledov

Slovenka prestopila k štirikratnim evropskim prvakinjam

Lara Prašnikar
Po izjemni sezoni še korak višje.

Slovenska nogometna reprezentantka Dominika Čonč je v torek podaljšala sodelovanje z Milanom, njena reprezentančna soigralka Lara Prašnikar pa se po štirih letih igranja v Potsdamu seli k štirikratnim evropskim prvakinjam - Eintrachtu iz Frankfurta. Prašnikarjeva je danes podpisala triletno pogodbo, je sporočil klub iz Frankfurta.

Šmarčanka se k štirikratnim evropskim in sedemkratnim nemškim prvakinjam seli z odlično popotnico, saj je v zadnji sezoni za Turbine Potsdam dosegla 15 golov. Številka bi morda bila še višja, če je v pokoronskem obdobju napadalke, ki bo v avgustu dopolnila 22 let, ne bi zaustavila poškodba.

"Po uspešnem obdobju v Potsdamu sem nared za nov korak v karieri. Vodstvo Eintrachta mi je predstavilo zanimivo pot, kako se lahko z novo ekipo razvijam še naprej. Veselim se izzivov v Frankfurtu, novih soigralk, mesta in seveda tudi izmenjave izkušenj z moško ekipo, ki nastopa v bundesligi," je za spletno stran Eintrachta dejala hči znanega slovenskega nogometnega trenerja Bojana Prašnikarja.