Šport > Nogomet
314 ogledov

Slovenski napadalec z dvema goloma krstil nov stadion

Slovan Bratislava, Tehelne pole twitter
Še en odličen večer za prvega strelca slovaške lige.

V slovaškem glavnem mestu so v nedeljo odprli stadion Tehelné pole. Eden najmodernejših nogometnih objektov v tem delu Evrope sprejme 22.500 gledalcev, na njem pa bodo poleg sloveške reprezentance redno igrali tudi nogometaši Slovana iz Bratislave. Na odprtju stadiona sta zaigrala tudi dva Slovenca.

Slovan je tokrat gostil Spartak Trnovo, prvo ime dvoboja pa je bil Andraž Šporar, ki je zabil oba zadetka za domače ob zmagi z 2:0. Natančen je bil v 56. in 86. minuti. Slovenski reprezentančni napadalec je na 19 prvenstvenih tekmah zabil prav toliko golov in je prepričljivo vodilni strelec slovaškega prvenstva, dosegel je devet zadetkov več kot najbližja zasledovalca.

Šprar je sicer dosegel vse štiri gole Slovana v spomladanskem delu prvenstva, uspešen pa je bil kar na zadnjih sedmih tekmah. Skupno je na 25 dvobojih v tej sezoni zbral 24 golov in šest asistenc. "Skupaj sva se odločila, da pozimi ne bova menjala kluba. Malce je tudi vraževeren, imel je že nekaj smole ob zimskem prestopu. Mislim pa, da bo on izvozni artikel številka 1 poletne tržnice, če bo tako nadaljeval. Do konca sezone lahko zabije 25 golov in že zdaj je iskan. Tu se obeta zelo zanimiv prestop," nam je ob koncu zimskega prestopnega roka sicer že povedal Šporarjev zastopnik Amir Ružnić. Za razpoloženega Slovenca se zanimajo v Franciji in Angliji.

Celoten dvoboj proti Spartaku je sicer odigral še en nekdanji član Olimpije Kenan Bajrić.

Slovenski dvojec s soigralci prepričljivo vodi na prvenstveni lestvici, Slovan ima namreč 14 točk več od klubov DAC Dunajska Streda in Žilina.

Amir Ružnić Intervju: Amir Ružnić Šport Amir Ružnić: Mlakar le prvi od mnogih, Roma "napadala" Iličića

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.