Šport > Nogomet
374 ogledov

Slovenski reprezentant odločil tekmo

Robert Berić Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentančni napadalec je poskrbel za zmago svoje ekipe.

Pri St. Etiennu večji del sezone niso resneje računali na Roberta Berića. Ta je bil tako poleti že tik pred prestopom v kijevski Dinamo, a so se takrat Francozi v zadnjem hipu premislili, v zimskem prestopnem roku pa sta se za Slovenca ogrela italijanski prvoligaš Spal in francoski prvokategornik Dijon. Tudi na začetku tega leta ni prišlo do selitve slovenskega napadalca. 

"V naslednjem mesecu bomo morali dobro razmisliti, kaj je treba zdaj narediti. Pri Beriću bo zadeva še zelo zanimiva," nam je na začetku februarja, dan po prestopnem roku, povedal Berićev zastopnik Amir Ružnić in napovedal nov sestanek z vodilnimi možmi St.Etienna. Beriću se je iztekala pogodba, a je nato prišlo do dogovora in podpisa novega sodelovanja.

Amir Ružnić Intervju: Amir Ružnić Šport Amir Ružnić: Mlakar le prvi od mnogih, Roma "napadala" Iličića

Od takrat dalje je Berić znova dobil več priložnosti za dokazovanje, tokrat pa je na dvoboju z Nimesom domačim, ki se borija za Evropo, prinesel tri točke. Slovenec je v 79. minuti dvoboja elegantno zaključil podajo v kazenski prostor.

Stranski sodnik je sicer vzdignil zastavico za prepovedan položaj, a je bila njegova napačna odločitev razveljavljena po uporabi VAR-a.

Z zmago se je St. Etienne povzpel na četrto mesto francoskega prvenstva. Doslej je zbral 49 točk, eno več od petega Marseilla in tri več od šestega Reimsa, ki pa ima odigrano tekmo manj. Sedma Nica je zbrala 44 točk. Osem kol pred koncem zanesljivo vodi PSG, ki je s tekmo manj že zbral 80 točk, drugi Lille jih ima 60, tretji Lyon pa 56.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.