Šport > Nogomet
543 ogledov

Slovenski reprezentant se po devetih letih v tujini vrača v Slovenijo

Denis Popović Profimedia
Slovenski nogometni reprezentant Denis Popović je okrepil Celje.

Slovenski nogometaš Denis Popović je novi član Celja, je klub sporočil na uradni spletni strani. Dvaintridesetletni vezist v knežje mesto prihaja kot prosti igralec, pogodbo pa je podpisal do konca sezone 2023/24.

Popović je poklicno kariero začel prav v Celju, prve minute pa kot posojeni nogometaš zbral v Šentjurju. Za Celje je nato odigral 64 tekem in prispeval šest golov.

Sledila je selitev v Koper, kjer je ostal sezono in pol, nato pa se podal v tujino. Prva postaja je bil grški Panthrakikos, barve katerega je branil osem mesecev. Nato je igral še na Poljskem, kjer je nosil drese GKS Tychyja, Olimpie Grudziadza ter Wisle iz Krakova.

Poleti 2019 je odšel v ruski Orenburg. Po odhodu iz Rusije pa je igral še za švicarski Zürich, kitajski Qingdao in ruski Krila Sovjetov. Minulo sezono je preživel na Cipru pri Anorthosisu, za katerega je na 35 tekmah zbral tri zadetke in tri asistence.

Popović je od leta 2019 tudi član slovenske nogometne reprezentance, za katero je do sedaj zbral šest nastopov. Debitiral je pod vodstvom Matjaža Keka 7. junija 2019 na tekmi proti Avstriji v kvalifikacijah za Euro 2020. V omenjenih kvalifikacijah je bil reden član Kekove čete, ob zmagi nad Latvijo s 5:0 pa je celo začel v prvi postavi.

Denis Popović | Avtor: Epa Epa

"Po desetih letih in pol se znova vračam domov. Začutil sem, da je pravi trenutek za vrnitev. Sem v dobri fizični pripravljenosti in zato se veselim vsega, kar še lahko dam Celju. To je moje mesto, to je moj klub in občutki ob vrnitvi ne bi mogli biti boljši," je prve vtise po povratku v knežje mesto strnil vezist, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, lahko pa igra tudi na desni strani.

Celjani, ki na lestvici Prve lige Telemach zasedajo tretje mesto, so sporočili tudi, da so sporazumno prekinili pogodbo s slovenskim vezistom Majem Roričem.

 

Mura Oura posodila k Radomljam

V Nemčiji rojeni reprezentant Toga Samsondin Ouro bo do konca jesenskega dela sezone igral za Kalcer Radomlje, je na družbenih omrežjih objavila Mura. Sobočani in Radomljani so se namreč dogovorili za posojo 22-letnega vezista.

Ouro se je Muri iz vrst druge ekipe Dinama iz Zagreba pridružil januarja lani, v tem času pa je s črno-belimi osvojil naslov državnega prvaka (2020/21). V dobrem letu in pol je defenzivno usmerjeni vezist zbral 41 nastopov in dosegel en gol.

V tej sezoni je za Muro kot rezervist igral v treh obračunih kvalifikacij za konferenčno ligo, si je pa s predstavami v letošnjem letu priigral poziv v reprezentanco, za katero je debitial 24. marca in do sedaj zbral tri nastope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice